22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ALTİD’DEN “YAZA MERHABA KOKTEYLİ”

ALTİD( Alanya Turistik İşletmeciler Derneği) 'nin 2012 Turizm Sezonu Yaza Merhaba Kokteyli, Q Premium Hotel'de gerçekleştirildi

ALTİD’DEN “YAZA MERHABA KOKTEYLİ”

28 Nisan 2012 / 10:43

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ-ALANYA


ALTİD'in her yıl geleneksel olarak düzenlediği Turizm Sezonu Açılış Kokteyli, Okurcalar Alara Turizm Merkezinde bulunan Q Premium Hotel'de gerçekleşti. ALTİD üyelerinin ve turizmcilerin büyük ilgi gösterdikleri kokteylde davetlileri ALTİD Başkanı Gülçin Güner ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Kokteyle turizmcilerin yanı sıra Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Belde Belediye Başkanları, TUROFED Başkanı Osman Ayık, AKTOB Başkanı Surui Çorabatır,ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan ile Alanya Protokolünden de çok sayıda isim katıldı.

ALTİD Başkanı Güner, “Acenteci dostlara şunu söylemek istiyorum:' Panik olmayalım, fiyatları düşürmeyelim” 2012 turizm sezonunun iyi geçmesi dilekleri ile bir konuşma yapan ALTİD Başkanı Gülçin Güner, “ Nisan ayını beklediğimiz gibi düşük geçiriyoruz. Mayısın ikinci yarısından sonra artışları görüyoruz. Haziran ayını çok daha iyi görüyoruz. Temmuz-Ağustos ayını da malum son dakika olarak bekliyoruz. Acenteci dostlara şunu söylemek istiyorum:' Panik olmayalım, fiyatları düşürmeyelim' diyeceğim. Bizim satılabilir fiyatlarımız var. Alanya, bu anlamda bölgede gerçekten alt ve üst yapıda da kendisini bu rekabette ortaya koyuyor Bundan sonra koruyamadığımız yeşili, çok iyi öğrenemediğimiz kültürel mirası ve tarihimizi, trafiğimizi daha düstur altına almayı, Pazar paylarını çoğaltmayı, gerekten istihdamın çok önemli olduğunu, kaliteli personelin ve 12 ay turizmin çok önemli olduğunu, nitelikli iş gücünün aslında olmazsa olmazımız olduğunu biz turizmciler artık hepimiz çok iyi biliyoruz.

Yatak arzımız her geçen gün artıyor, nitelikli iş gücümüz var. ALTİD olarak bunun içinde mesleki okullarla, projelerle içerisinde yer alıyoruz. Engelsiz turizm kenti Alanya projesi var ve bu çerçevede de, bizde bu projenin içinde yer alıyoruz. Corendon, Gazipaşa havalimanımıza misafirlerimizi indirdi. Umuyoruz bundan sonra da acentelerimiz uçuş trafiğini arttıracaktır. Yeni hedef Pazar çalışmalarımız var. En önemlisi Alanya'da diğer bölgelerden bence farklı olan yaşayan şehir hayatı var. Turizmin halksız olmadığını düşünürsek, Alanya'da halk ile iç içe turizm olgusu var. Ve bununla birlikte de misafir memnuniyeti var” dedi.
Alanya Belediye Başkanı Sipahioğlu, “Alanya'da turizmin yok olduğu bir ekonomiden bahsetmemiz mümkün değil”

Turizmi etkileyecek bütün olumsuzlukları gidermek ve turist memnuniyeti arttıracak her türlü önlemi almanın kendileri için en önemli görev olduğunu belirten Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, “ Alanya'da turizmin yok olduğu bir ekonomiden bahsetmemiz mümkün değil. Bu algılama artık sadece merkezde değil, hemen hemen bütün belediyelerde, artık yerel yönetimle kamu yönetimi ile algısı bu şekle dönüştü. Bu anlamda mutluyuz. Yani turizmi sadece otelcilerin üzerine yıkıverip, bırakmak büyük bir haksızlık olacaktır. Bunun içerisinde tur operatörleri, seyahat acenteleri onların vereceği hizmetler, onların vereceği çalışmalarla hep birlikte daha ileriye gitmek, en önemlisi de otelin dışındaki yaşamda turisti kendi memnuniyetimiz gibi mutlu şekilde gönderebilmek hedefini sağlamak için bizde elimizden geleni yapıyoruz.

 2011 yılında 65 bin sporcu Alanya'mıza gelmiş. 2012 deki hedefimiz yaklaşık 100 bin. Kapalı Yüzme havuzumuz bölgenin ve Türkiye'nin sayılı Olimpik Yüzme havuzlarından bir tanesi. Bugüne kadar verimli çalıştırmadık önümüzdeki günlerde, devrini aldıktan sonra inşallah daha aktif ve sadece halkın hizmetine değil, özellikle kış aylarında tur operatörlerimizin getireceği turistlere de hizmet vermeye çalışcağız. Dünya kültür mirası listesine adaylığımız var. 2013 yılında Dünya kültür mirası listesi tabelasını alacağımıza inanıyorum. Sezon başı biraz kırık geçiyor. Ümit ediyorum mayıs başı ile hareketlenmeye başlayacağız” diye konuştu.

TUROFED Başkanı Ayık, “Çok gülmeyeceğiz ama fena olmayan bir sezon geçireceğiz” TUROFED Başkanı Osman Ayık da yaptığı konuşmasında sezonu değerlendirdi. 2011 yılının Türk turizmi açısında çok iyi bir sezon olduğuna dikkat çeken Ayık, 2012 yılının da kayıplar ile başladığını ancak bu sürecin ileriki günlerde düzeleceğini söyledi. Ayık, “ Her şeyden önce iyi bir sezon diliyorum. 2011 yılı hepimiz için çok iyi bir yıldı. Belki de bugüne kadar yaşadığımız en iyi yıllardan biriydi. Tabi bunun oluşumunda birçok faktör vardı. Sektörümüz, dünyadaki herhangi bir konjekturel değişimden, iklim şartlarından çok çabuk etkilenebiliyor. Ve bunun sonuçlarını da hızlı bir şekilde alabilecek bir sektör. Ve nitekim de 2011 yılı böyle bir yıldı bizim için. 2011 yılında yaşanan olaylar bizi olumlu yansıdı. Arap baharının tüm etkisini ülkemizin tümünde gördük. Ama 2012 yılı biraz olumsuz başlamış gibi gözüküyor.

Biraz kayıplarımız var. Özellikle kıyı bölgelerimizde kayıplarımız söz konusu. Antalya'da da bir takım kayıplar var. İstanbul iyi gidiyor görünüyor şu anda. Bölgemize bakarsak biz genel anlmda yazlık bir destinasyonuz. Yaz da genel anlamda Mayıs ile Ekim arasında. Bu dönemde şu andaki verilere bakıldığında bölgesel işletmeler farklılığı olmasına rağmen genel anlamda 2012 yazını da pek kötü geçirmeyeceğimizi düşünüyorum. Çok gülmeyeceğiz ama fena olmayan bir sezon geçireceğiz. Belki alıştığımız o iki haneleri göremeyeceğiz ama tek haneli de olsa sezon sonunda hepimiz arzu etmediğimiz rakamda olmasa da bizi sevindirecek rakamlara ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.
Ayık, “Alanya her zaman Türk turizmi için varış noktalarından bir tanesi olmuştur” Alanya'nın Türk turizmindeki yerini de anlatan TUROFED Başkanı Osman Ayık, “Alanya hepimiz için birçok konuda örnek olmuştur. Çünkü Alanya Türk turizmin başladığı noktalardan bir tanesidir. Alanya her zaman Türk turizmi için varış noktalarından bir tanesi olmuştur. Dünyada eğilimler değişiyor, beklentiler değişiyor. Misafirlerimizin her geçen gün profilleri değişiyor. Biz bu işlere ilk başladığımızda ilk yıllarda çok sınırlı ülkelerden misafirler ağırlıyorduk. Ama bugün her bölgemizde çok farklı sayıda 50'li 100'lü sayılarda milletlerden gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bu anlamda Alanya, bütün bölgelerimize örnek olmuştur. Çünkü bu değişen misafir profiline karşı, her zaman hitap edebilecek yenilemeyi ve değişimi kendi içinde yaşamıştır.

Alanya, yaşam alanları ile işletmelerimiz arasındaki uyuma en iyi şekilde adapte etmeye çalışan, kentsel dönüşüm anlamında çok önemli işler yapan ve alt yapısını en iyi şekilde geliştiren bölgelerimizden bir tanesidir. Son günlerdeki projeleri ile de Alanya ön plandadır. Golf bizim için hedef kitlelerden bir tanesidir. Özellikle bu konuda Antalya'da örnek olmuş Belek Bölgesi çok nitelikli golf sahaların yaparak, ciddi bir potansiyel yaratmıştır. Dünyanın sayılı golf destinasyonlarından biri haline gelmiştir. Alanya'nın son geliştirdiği projelerle 6 tane golf projesi, diliyorum ki en kısa zamanda hayata geçirilir ve Alanya için önemli bir zenginlik haline gelir. Bir değer önemli gelişmede Antalya'nın ikinci havalanın Alanya'ya çok yakın olan Gazipaşa'da olması ve uçuşların başlaması. Biz bu projenin de devamı için TUROFED olarak arkasında olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.