22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ALTINOLUK CASTRO KARDEŞLİĞİ

Altınoluk Belediyesi ile Castro Belediyesi kardeş şehir protokolü imzaladı

ALTINOLUK CASTRO KARDEŞLİĞİ

16 Temmuz 2011 / 23:43

TURİZMİN SESİ


Bir süredir karşılıklı sürdürülen görüşmeler ve çıkan meclis kararının ardından “Kardeş şehir” olan iki belediye protokol imzalamak için bir araya geldi. İtalya'nın Castro şehrine giden Altınoluk Belediye Başkanı Mimar Hasan ÖZPOLAT ve Belediye meclis üyesi İ. Zerrin AKGÜN gördükleri ilgi karşısındaki memnuniyetlerini her fırsatta dile getirdiler.
Castro Belediyesi, protokol imzalamanın yanı sıra Altınoluk Belediyesi'ni, kendilerinin düzenlemiş olduğu festivallerine de davet ettiler. Festivalin ilk günü yapılan törende imzalanan protokole; İtalya Belediye Başkanı Prof. Luigi CARROZZO'nun yanı sıra Bölge Valisi, Devlet Bakanı, Güney İşleri Bakanı, Bölge Meclis Başkanı, Belediye Meclis Üyesi, Belediye Turizm İşleri Müdürü, Biyolog, Polis Trafiği Müdürü ve bölgede önemli bir yere sahip olan program sunucusu da katıldı.

Castro'nun gelişimine önemli katkıda bulunan 5 kişiye verilen ödülün ardından Başkan ÖZPOLAT'a plaket takdim edildi. Daha sonra yaptığı konuşmasında Başkan ÖZPOLAT, kardeşlik sözleşmesinden neler beklediğini, Castro ve Antandros arasındaki ilişkiyi, iki belediye arasında kurulan kardeşlik sayesinde her iki tarafında büyük kazanımlar elde edeceğini, kurulan bu kardeşlikten ve Castro'ya geldiği andan beri gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ertesi gün yapılan Mavi Bayrak Töreni'ne de katıldıktan sonra akşam yöresel ekmek, salam, peynir, şarap gibi ürünlerin sergilendiği stantları gezen Başkan ÖZPOLAT'a ilgi burada da büyüktü. Her stanttan hediyeler ile ayrılan Başkan ÖZPOLAT ve Meclis üyesi AKGÜN alışveriş yapmayı da ihmal etmedi. Yöresel müzikler eşliğinde yapılan geleneksel dansları da büyük ilgi ile izlediler. Son gün yapılan belediye ziyareti, eski köy gezisi ve gemiyle birlikte yapılan ufak bir deniz turunun ardından Türkiye'ye geri dönüş yapan Başkan ÖZPOLAT, Kardeş şehir Castro'da çok güzel zaman geçirdiklerini, her şey için kendilerine çok teşekkür ettiklerini ve en kısa zamanda kendilerini Altınoluk'ta ağırlamak için söz aldıklarını belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.