22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ANADOLU ATEŞİ 3 KITADA GÖSTERİ YAPTI

Anadolu Ateşi Dans Grubu'nun, Avrupa, Amerika ve Asya kıtalarında 4 ekiple sahnelediği gösterileri yaklaşık 40 bin kişi izledi

ANADOLU ATEŞİ 3 KITADA GÖSTERİ YAPTI

11 Temmuz 2009 / 03:56

TURİZMİN SESİ


Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre grup, 4 ekiple Avrupa, Amerika ve Asya'da 4 kentte sahne aldı. Fransa'daki "Türkiye Mevsimi" etkinliklerinin açılışı dolayısıyla 4 Temmuzda "Trocadero Meydanı"ndaki Eyfel Kulesi önünde kurulan platformda sahne alan grubun gösterisini binlerce kişi izledi. Grubun diğer bir gösterisi, Amerika kıtasının Orta Amerika bölümündeki Karayip Denizi'nde yer alan Martinik Adası'nda 5, 6, 7 ve 8 Temmuzda gerçekleştirildi.

Filistin'in Ramallah kentinde "Uluslararası Filistin Kültür Festivali"nin açılışı dolayısıyla 6 ve 7 Temmuzda Ramallah Kültür Sarayı'ndaki gösteriyi, binlerce Filistinli izledi.

Grubun diğer bir gösterisi de 2 ve 7 Temmuzda Antalya'da gerçekleştirildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, bunun, Türkiye kültürünün başarısı olduğunu belirterek, topluluğun dünyanın her tarafında, Türkiye'den binlerce kilometre uzaklarda da tanındığını belirtti.

Erdoğan, Anadolu Ateşi'nin 200 kişilik dansçı kadrosu ile aynı anda 4 gösteri yapabilen dünyadaki tek grup olduğunu savunarak, bununla gurur duyduklarını bildirdi. Bu arada, gösterileri yaklaşık 40 bin kişinin izlediği kaydedildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.