22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ANADOLU FİLM FESTİVALİ

Kısa metrajlı film ve ayrıca uzun ve kısa metrajlı filmler için senaryolar yarışması için para ödülünün de verileceği Anadolu Film Festivali'ne 16 Ekim 2011 son başvuru günü

ANADOLU FİLM FESTİVALİ

05 Eylül 2011 / 18:42

TURİZMİN SESİ


Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)-
İlki bu yıl yapılacak olan Anadolu Film Festivali'nde; kısa metrajlı film, uzun ve kısa metrajlı film senaryosu yarışmalarında dereceye girenlere para ödülü de verilecek. Sinematek, sinema sevgisini ve ilgisini çoğaltmak amacıyla yapılacak olan Anadolu Film Festivali'nde uluslararası ve ulusal bağımsız uzun ve kısa metraj film gösterimleri, sinema insanlarıyla söyleşiler, sinema tekniği üzerine atölyeler, film afişleri sergisi, sinema sanatçıları fotoğraf sergisi ve senaryo sergisi yer alacak.

Festivalde her yıl bir “Kardeş Ülke” sinemasına yer verilirken Türkiye'den Almanya'ya işçi göçlerinin başlamasının 50'nci yıl dönümü nedeniyle bu yıl Almanya “Kardeş Ülke” olarak belirlendi. Türk eski filmlerinin afişleri için açık artırmalı satışında yapılacağı Festivali, sinemamızın kuruluş tarihi olan 11-20/Aralık/2011 haftasında gerçekleşecek. Amacının" kısa filmi desteklemek, bağımsız sinema anlayışına dair farkındalık yaratmak, gelişimine ve sürekliliğine katkıda bulunmak" olarak açıklanan Anadolu Film Festivali Uluslararası Kısa Metraj Film Yarışması'nın bu yıl teması ise "Hoşgörü/süzlük".

Yarışma için " Uluslararasıdır ve din, dil, ırk, yaş ayrımı olmadan herkese açıktır.Katılacak kısa filmler, toplumsal alandaki hoşgörü/süzlük algı ve- davranışlarından, bireysel alandaki kişisel hoşgörü/süzlük temellerine kadar geniş bir yelpazede olabilir.Sosyo-ekonomik yapıdan, ırksal, kimliksel planlara kadar hoşgörüsüzlük kavramının kemikleştiği veya kendini gösterdiği durumlar, olaylar, olgular ve insanların veya toplumların birbirleriyle iletişiminde kopukluk yaratan durumlar ana temamızdır." deniliyor.

Film yarışması katılım koşulları;
Değerlendirmelerin tür ayrımı olmaksızın yapılacağı yarışmaya; kurmaca, deneysel, animasyon kısa metrajlı filmler katılabilecek. 1 Ocak 2010 tarihinden sonra çekilmiş filmlerin kabul edildiği yarışma filmlerinin süresinin en çok 15 dakika olması istenirken filmler, hangi dilde olursa olsun İngilizce alt yazısının da bulunması gerekmektedir. Jürinin Halk jürisi olacağı yarışmada ön elemeyi geçen filmler Her Yerde Gösterim seçkisine alınırkengösterim yapılan yerlerdeki katılan insanlara oy pusulası dağıtılacaktır. Gösterilen her film için 100 puan üzerinden oylama yapılır ve toplanan oylar festival yönetimine bildirilecek ve oyların sayımından sonra ödül alan filmler açıklanacak.

Son başvuru tarihi: 16 Ekim 2011 olarak duyurulurken,ödüller; En İyi Film : Altın Keçi Heykeli ve 1.000- Euro, En İyi 2. Film : Altın Keçi Heykeli ve 500- Euro, En İyi 3. Film : Altın Keçi Heykeli ve 250- Euro, Mansiyon Ödülü: Altın Keçi Heykeli ve 100- Euro, olacak ve Ödül kazananlara, Altın Keçi Heykeli ve plaketi verilecektir. Yarışma ile ilgili bilgiler ise; [email protected], veya http://anatolianfilmfest.org/entry-basvuru-form adreslerinden elde edilebilinir.

Anadolu Film Festivali Senaryo Yarışması
Anadolu Film Festivali kapsamı içerisinde "Senaristlere ve senarist adaylarına destek olmak, senaryo yazımını özendirmek, sinemamızda senaryo yazımı çıtasını nitelik açıdan yükseltmek, nicelik açıdan üretimin
çoğalmasını teşvik etmek amaçlı," olduğu açıklanan Uzun Metraj ve Kısa Metraj Film dallarında Senaryo Yarışması da düzenlendi.

Bu yılki teması;Hoşgörü/süzlük" olan film festivalinde "Senaryo yazarlarından beklenilen, toplumsal alandaki hoşgörüsüzlük algı ve davranışlarından, bireysel alandaki kişisel hoşgörüsüzlük temellerine kadar geniş bir yelpazede düşünerek, sosyo-ekonomik durumlardan, ırksal, kimliksel durumlara kadar hoşgörüsüzlük kavramının kendini gösterdiği ve insanların ya da toplumların birbirleriyle iletişiminde kopukluk yarattığı durumları senaryolaştırmalarıdır" deniliyor.
Bağımsız sinema anlayışına uygun senaryo yarışması uluslararası olmasına karşı Türkçe senaryo yazabilen yaş, eğitim, din ayırımı yapılmadam herkese açık.

Katılımcıların yarışma için oluşturdukları senaryoları en geç 16 Ekim2011 tarihine kadar [email protected], adresine göndermeleri gerekmektedir.

Ödüller ise; Uzun Metraj Senaryo Yarışması'nda tek bir ödül verilecektir. Kısa Metraj Senaryo Yarışmasında üç ödül (1.lik, 2.lik ve 3.lük) verilecektir. (Ödüller Sinematek Derneği tarafından ödenecektir.)
Ödül alan kişilere ayrıca Altın Keçi heykeli / plaket verilir. Her dalda ödül alanlara Sinematek Derneği Eğitim Ödülü verilir.
Uzun Metraj Senaryo Yarışması ödülü: 3000- TL, Kısa Metraj Senaryo Yarışması birincilik: 1000- TL,Kısa Metraj Senaryo Yarışması ikincilik: 500- TL, Kısa Metraj Senaryo Yarışması üçüncülük: 250- TL
Senaryo yarışması için senaryo ve başvuru formlarının gönderileceği mail adresi: [email protected] veya http://anatolianfilmfest.org/senaryo-yarismasi-basvuru-formu  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.