22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ANADOLU’DA YOLCULUK 6. YILINDA

Kâmil Koç Otobüsleri A.Ş. bünyesinde yayımlanan kültür ve yaşam dergisi Yolculuk, 6. yılında edindiği birikimleri, 29. İstanbul Kitap Fuarı'nda “Anadolu'da Yolculuk” başlıklı yenilenen fotoğraf sergisiyle paylaşıyor

ANADOLU’DA YOLCULUK 6. YILINDA

20 Ekim 2010 / 00:07

TURİZMİN SESİ
Son üç yıldır gezici sergi olarak TÜYAP kitap fuarlarında ve çeşitli şehirlerde gezici sergi olarak açılan “Anadolu'da Yolculuk”, yeni çalışmalarıyla, fotoğraf severlerle buluşuyor. Fotoğrafların tümünün Türkiye'nin önde gelen fotoğraf sanatçılarından Faruk Akbaş'a ait olduğu sergideki bilgilendirici metinler de Berna Çetin Akgün ve Şebnem Türkoğlu tarafından kaleme alındı.

Kışın beyazlara yazın yeşillere bürünen Kaçkarlar'dan, Anadolu'nun köklerinden yükselen Erzurum'a, Ege'nin düşleri süsleyen şehri İzmir'den, tarihteki ilk demokratik birliği kuran Likyalılara, Karadeniz'in denize sevdalı şehri Sinop'tan, tarihi taşlarla yazılan Diyarbakır'a pek çok kent ile çeşit çeşit zanaattan Anadolu'nun her tür rengine, geniş bir coğrafyada, ülkemizin tarihî, doğal ve kültürel değerlerini gözler önüne seren fotoğraflar; aynı zamanda Anadolu insanının sıcaklığını da yansıtıyor. Yolculuk dergisinin 6 yıldır adım adım kat ettiği köyleri, şehirleri, dağları, yaylaları ve buralarda sürüp giden birbirinden farklı, birbirinden renkli yaşamları, asırlardır devam eden gelenekleri, kaybolmaya yüz tutmuş zanaatları konu edinen bu kareler; izleyicileri Anadolu'nun zengin topraklarında bir yolculuğa çıkarıyor. 30 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 29. İstanbul Kitap Fuarı'nda, 10 numaralı salonda, 219 numaralı stantta siz değerli basın mensuplarını görmekten mutluluk duyarız.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.