22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ANADOLU’NUN ATEŞİ SEOUL’DE YANIYOR

Güney Kore'nin Yeosu şehrinde düzenlenen Expo 2012 uluslararası sergisi Türkiye katılımına paralel olarak düzenlenen kültürel etkinlikler kapsamında 08 – 09 Haziran 2012 tarihlerinde Anadolu Ateşi Seoul şehrinde iki gösteri yaptı

ANADOLU’NUN ATEŞİ SEOUL’DE YANIYOR

10 Haziran 2012 / 15:09

TURİZMİN SESİ


Seoul şehrinin en prestijli sahnesi Sejong Center'da performans sergileyen olan Anadolu Ateşi grubu Seoul gelişinde havaalanında basının büyük ilgisi ile karşılandı. Grup, Seoul iş dünyası, basın mensupları, Kore hükümeti mensupları ve diplomatlar tarafından izlendi. Kore halkının da büyük ilgisini toplayan gösteri Expo 2012 Uluslararası Sergisi'nde İkon Events tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin pavyonu ve etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin kültürü ve tanıtımı adına önemli rol oynadı.

Anadolu Ateşi gösterisi Expo 2012 Türkiye Pavyonu Yüksek Komiseri Burak Gürsel ve Ikon Events Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ve Seoul Belediye Başkan Yardımcısı Seung Kuk Moon'un katılımı ile 08 Haziran akşamı saat 20.00'de gerçekleşti. Gösteri sonrası Koreli izleyiciler Anadolu Ateşi ekibini dakikalarca ayakta alkışladı. Gösterinin bir diğer önemli özelliği ise, Korean Association of Social Workers (Kore Sosyal Hizmetler Derneği) ile yapılan işbirliği sonucunda, gösteriyi 800 kadar evsiz çocuk, yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç Kore vatandaşı da ücretsiz izledi. Expo 2012 Türkiye katılımı kapsamında düzenlenen kültürel etkinlikler 10 Haziran tarihinde Seoul'de düzenlenecek olan İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter gösterisi ve 21 Haziran tarihinde Yeosu şehrinde düzenlenecek olan üçüncü Anadolu Ateşi gösterisi ile devam edecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.