ANADOLU’NUN KADIN GÜCÜ PROJESİYLE, KADIN ÜRETİCİ VE TASARIMCILARIN ÜRÜNLERİ MÜZE MAĞAZALARINDA SATIŞA ÇIKACAK
Anadolu Kültürel Girişimcilik (AKG), müze mağazalarında satılmak üzere özel olarak tasarlanacak ürünlerin yarışacağı Anadolu’nun Kadın Gücü adlı bir yarışma düzenliyor
25 Ekim 2018 Perşembe 09:01
TURİZMİN SESİ
Müze ve ören yerlerindeki ticari alanların işletme yetkisine sahip Anadolu Kültürel Girişimcilik (AKG), müze mağazalarında satılmak üzere özel olarak tasarlanacak ürünlerin yarışacağı Anadolu’nun Kadın Gücü adlı bir yarışma düzenliyor. Geleneksel motifleri ve kültürel değerleri modernize ederek günümüze taşıyan ürünlere dönüştürmeyi teşvik etmek amacıyla 5 ayrı kategoride düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından kadın tasarımcı ve üreticiler katılabilecek. Yarışmaya www.anadolununkadingucu.com adresi üzerinden başvuru yapılabilecek ve başvuru süresi 10 Ocak 2019’da sona erecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerindeki ticari alanların işletme yetkisine sahip Anadolu Kültürel Girişimcilik (AKG), Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) iş birliği ile, kadın girişimci ve tasarımcılara yönelik bir yarışma düzenledi. Anadolu’nun Kadın Gücü adını taşıyan yarışma sonucunda seçilecek ürünler, AKG yetki alanlarındaki müze mağazalarında satışa sunulacak. Anadolu’nun Kadın Gücü yarışmasında, Türkiye’nin dört bir yanından kadın üretici ve tasarımcılar, 5 ayrı kategoride yarışacak. Takı, Tekstil, Ev & Dekorasyon (Züccaciye), Kahve Seti kategorilerinde satışa sunulmaya hazır ürünler yarışırken İllüstrasyon kategorisinde yaratıcı çizgiler arasından seçim yapılacak.
İ. Halil Korkmaz: Kazanan ürünler yeni kültür elçilerimiz olacak
Anadolu Kültürel Girişimcilik İcra Kurulu Başkanı İ. Halil Korkmaz, projeye ilişkin açıklamasında şunları söyledi:
“Anadolu Kültürel Girişimcilik olarak müze mağazacılığına yenilikçi bir yaklaşım getirme hedefimiz doğrultusunda, ülkemizin uluslararası tanıtımı için büyük fırsatlar barındıran müze mağazalarımızı, kadın emeği ve yaratıcılığı ile zenginleştirmek istedik. İlk günden bu yana ‘Geleneksel motiflerimizi ve kültürel değerlerimizi geçmişten geleceğe taşımaya nasıl katkıda bulunabiliriz, dünyanın dört bir yanına daha yaygın şekilde nasıl ulaştırırız?’ soruları bizim için büyük önem taşıyor. Bu sorulara bulduğumuz en özel ve anlamlı yanıtlardan biri, Anadolu’nun Kadın Gücü yarışması oldu. Kültür Bakanlığı’mızın desteği ve DOSİMM iş birliği ile düzenlediğimiz bu yarışma, bizler için şimdiden bir gurur kaynağı. Yarışma, bize aynı zamanda kadın girişimcileri destekleme fırsatı verecek. Seçkin bir jüri tarafından 5 ayrı kategoride değerlendirilecek ürün ve tasarımlar, Anadolu Kültürel Girişimcilik çatısı altındaki 133 müzenin 147 mağazasında ziyaretçilerle buluşarak satışa sunulacak.” “Anadolu’nun zengin birikimini kendi yaratıcı dokunuşlarıyla yorumlayan kadın üretici ve tasarımcıları, yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz” diyen Korkmaz, şöyle devam etti: “İstatistiklere göre Türkiye’de turizm amaçlı seyahat edenlerin yüzde 15’i müze mağazaları da ziyaret ediyor. Bu oran dünya genelinde yüzde 25 civarında. Bizler de doğru tasarım ve ürünlerle bu oranı önce yüzde 20’ye sonra da yüz de 25’lere çıkarmayı hedefliyoruz.”
Murat Usta: Mağazalardaki ürünleri yerli turisti de çekecek şekilde genişletmek istiyoruz
Müze mağazalarının kültürümüzün dünyaya tanıtılması açısından en önemli tanıtım noktalarından biri olduğuna işaret eden Kültür ve Turizm Bakanlığı DÖSİMM Merkez Müdürü Murat Usta ise Murat Usta ise şunları söyledi: “Bakanlığımıza bağlı 300’ü aşkın müze bulunuyor. Bu müzelerin içindeki her bir mağaza, bizim Türk kültürünü dünyaya anlatmamız için birer tanıtım noktası. Biz bu noktaları ne kadar efektif kullanabilirsek, ne kadar çok katma değerli ürünle besleyebilirsek mağazalara giren turist sayısını da o kadar artırmış oluruz. Müze mağazalarına alışveriş için giren turistin yüzde 90’ına yakını yabancı turistlerden oluşuyor. Hedeflerimizden biri de mağazalardaki ürün yelpazesini yerli turisti de cezbedecek şekilde genişletmek. O nedenle bu proje bizim için çok değerli bir proje. Şimdi Anadolu’nun tarih boyunca binlerce efsaneye ilham kaynağı olmuş hünerli ellerini yeniden harekete geçirme zamanı.”
Yarışmaya www.anadolununkadingucu.com adresi üzerinden başvuru yapılabilecek ve başvuru süresi 10 Ocak 2019 tarihinde sona erecek.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.