22 Kasım 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

ANADOLU’NUN KADIN GÜCÜ YARIŞMASI CANLI YAYIN İLE DİJİTAL ORTAMDA GERÇEKLEŞTİ 

Anadolu Kültürel Girişimcilik (AKG) tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Anadolu’nun Kadın Gücü yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu

Anadolu’nun Kadın Gücü yarışması canlı yayın ile dijital ortamda gerçekleşti 

21 Nisan 2020 Salı 14:20

TURİZMİN SESİ


51 ilden 710 kadın tasarımcı ve üreticinin katıldığı yarışmada beş kategori birincisine 10 bin TL ön alım garantisi verildi. Yarışma katılımcıları aynı zamanda tedarikçi zincirine alınıp, yerel üretimlerde desteklenecekler. Ödül Töreni, Covid-19 Virüs salgını nedeniyle canlı yayın ile dijital ortamda gerçekleşti.

Müze ve ören yerlerindeki ticari alanların işletmesini yapan Anadolu Kültürel Girişimcilik (AKG) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’nün (DÖSİMM) iş birliği ile başlattığı “Anadolu’nun Kadın Gücü” yarışmasının kazananları, kooperatifler ve jüri üyeleri ödül töreninde buluştu.Geleneksel motifleri ve kültürel değerleri modernize ederek günümüze taşıyan ürünlere dönüştürmeyi teşvik etmek amacıyla 5 ayrı kategoride düzenlenen yarışmaya, 51 ilden ve bir yurtdışından olmak üzere 710 kadın üretici ve tasarımcı katıldı.

Değerlendirme sürecinde Takı, Tekstil, Ev & Dekorasyon (Züccaciye), Kahve Seti kategorilerinde satışa sunulmaya hazır ürünler yarışırken; illüstrasyon kategorisinde yaratıcı çizgiler arasından seçim yapıldı. Anadolu’nun Kadın Gücü Yarışması Ödül Töreni, Covid-19 Virüs salgını nedeniyle 16 Nisan 2020 tarihinde canlı yayın ile dijital ortamda gerçekleşti. Törene jüri üyeleri,  katılımcılar, kooperatif temsilcileri, Anadolu Kültürel Girişimcileri yetkilileri katıldı.
Anadolu’nun Kadın Gücü yarışmasında Takı kategorisinde Defne Kayacık, Tekstil kategorisinde Nilgün Arıca,  Ev&Dekorasyon kategorisinde Semiha Kan, Kahve Seti kategorisinde Gülbün Gürkan Oğuz, İllustrasyon kategorisinde Fatma Aydoğdu birincilik ödülüne hak kazandılar.

HALİL KORKMAZ: KADIN ÜRETİMCİLERE DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Kültürel mirasın temsilinde müze mağazalarının büyük önem taşıdığını belirten Anadolu Kültürel Girişimcilik İcra Kurulu Başkanı İ. Halil Korkmaz, “Anadolu’nun zengin birikimini kendi yaratıcı dokunuşlarıyla yorumlayan kadın üretici ve tasarımcıları, yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz. İstatistiklere göre Türkiye’de turizm amaçlı seyahat edenlerin yüzde 15’i müze mağazaları da ziyaret ediyor. Bu oran dünya genelinde yüzde 25 civarında. Bizler de doğru tasarım ve ürünlerle bu oranı önce yüzde 20’ye sonra da yüzde 25’lere çıkarmayı hedefliyoruz.  Bu hedefte yerel ve kadın üreticiler bizim için çok önemli iş paydaşları. Her yıl düzenleyeceğimiz bu yarışmayla daha çok kadın üreticinin mağazalarımız aracılığı ile ürünlerini dünyaya satmasına destek olacağız” dedi. 

SEÇİL ŞENDAĞ: KADINLARIN ÜRETİMLERİNİ CESARETLENDİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

Kadın üretici ve tasarımcı sayısını artırmayı amaçladıklarını ifade eden Yarışma Koordinatörü Seçil Şendağ, “İki yılda 1600 kadına ulaştık. Kıymetli jüri üyelerimizin seçtiği birincilere verilen 10’ar bin liralık ürün alımı garantisinin yanı sıra, ön değerlendirme grubundan seçilenler ve yarışmaya katılanlar, tedarikçi havuzuna alındı. Bu yarışmayla kadınların üretimlerini cesaretlendirmeyi, kadın girişimciliğini artırmayı ve bölgesel kalkınma için kadınlarla iş birliğini amaçlıyoruz” diye konuştu.Anadolu Kültürel Girişimcilik Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Üstünkaya ise hikayesi olan ürünlerin, ilgili müze mağazasında ziyaretçiler tarafından daha çok dikkat çektiğini ve satışının daha kolay olduğunu söyledi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.