22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ANAFARTALAR: AĞUSTOS TAARRUZU

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Çanakkale Savaşı Dizisi’nin 6’ncı kitabı raflardaki yerini aldı

Anafartalar: Ağustos Taarruzu

25 Ocak 2015 / 11:07

TURİZMİN SESİ

İngiliz tarihçi ve muharebe alanları rehberi Stephen Chambers’ın Anafartalar Limanı’na yapılan çıkarmayla açılan Anafartalar Cephesi’nin hikâyesini ve Britanya kuvvetlerinin yenilgisini onların gözünden anlatan kitabı Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle tarih severlerin beğenilerine sunuldu. 
 
Chambers’ın kitabı 1915’in Mart ayında denizden geçemedikleri Çanakkale’de ve Nisan ayında Arıburnu ve Seddülbahir bölgelerine yapılan çıkarmalarda başarılı olamayan İtilaf Kuvvetleri’nin son bir gayretle Ağustos ayında Anafartalar’a yaptıkları çıkarmayı derinlemesine ele alıyor. Aynı şiddetle karşılık bularak başarısız olunan ve İngiliz ordusunun ibretlik muhaberelerinin arasında yerini alan bu harekâta katılan askerlerin sıcağı sıcağına yazdığı günlüklerden, mektuplardan ve şiirlerden yapılan canlı alıntılar, savaşta yaşanan acılara, sevinçlere ve korkulara ışık tutuyor.
 
Ayrıca muharebe sahası rehberi şeklinde düzenlenmiş eserde Anafartalar muharebelerinin geçtiği alanda görülmesi gereken yerler ve mezarlıklarla ilgili bilgiler ve ayrıntılı rotalar yer alıyor.
Mustafa Kemal’i tarih sahnesine sarsılmaz bir şekilde çıkartan muharebelerin geçtiği yer olarak bilinen Anafartalar’a yapılan çıkarmanın 100. yıl dönümünde yayımlanan bu eser, askeri tarihe ilgi duyanlar için referans bir yayın olacak.Türkçe’ye çevirisini İsmail Hakkı Yılmaz’ın, editörlüğünü ise Levent Cinemre’nin üstlendiği Anafartalar: Ağustos Taaruzu, İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.