22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ANAVARZA BAL “CHİP“ LENDİ

Sektöründe yeniliklerin öncüsü olan Anavarza Bal; dünyada perakende sektöründe ürün güvenliği çözümü olarak kullanılan radyo frekanslı barkod etiketi uygulamasına Türkiye'de sektöründe ilk olarak tüm ürünlerinde başladı

ANAVARZA BAL “CHİP“ LENDİ

29 Mart 2011 / 04:34

TURİZMİN SESİ


Perakende sektörünün en önemli sorunlarından biri de ürünlerin raflarda güvenliğini sağlamak. Bu durum özellikle bazı ürünlerde çok daha fazla öne çıkıyor. İşte bu ürünlerin başında da bal geliyor. Anavarza Bal sektöründe bir ilke imza atarak ürünlerinin raflardaki güvenliğini garanti altına alıyor.

Dünyanın kullandığı sistem
Sektöründe yeniliklerin öncüsü olan Anavarza Bal'ın üreticisi Sezen Gıda Genel Koordinatörü Can Sezen; dünyada perakende sektöründe ürün güvenliği çözümü olarak kullanılan radyo frekanslı barkod etiketi uygulamasına tüm ürünlerinde RF barkod etiketi sistemine uygun mağazalarda başladıklarını açıkladı.

Can Sezen'in verdiği bilgilere göre 01 Nisan 2011 tarihi itibariyle üretimden çıkacak olan ve bu tarihten sonra mağazalara sevk edilecek tüm ürünler yeni oluşturulan RF sistemli barkod etiketli olacak. Sezen bu uygulama için ''Dünya standardı RF 8.2 MHz.'de çalışan, tüm ürün güvenlik sistemi kullanan mağazalarda rahatlıkla kullanılabiliyor'' dedi.

Dünyanın önde gelen perakendecileri, üretici firmalara radyo frekanslı barkod uygulamasını ürüne üretim ya da paketlenme aşamasında entegre edilmesini zorunlu kılıyor. Üreticilerin ürünleri kaynakta koruması, ürünün değerini artırıyor ve perakendecilerle uzun süreli çalışma ortamı sağlıyor.

Faydaları
Bu sistemin sağlayacağı faydalar ise uzmanlar tarafından şu başlıklarla ifade ediliyor:
- Kaynakta Korumalı ürünler mağazaya rafa hazır bir biçimde gelir, bu da satış işlemini kolaylaştırır.
- Kayıp-kaçak ile etkili mücadeleyi sağlar.
- Etiketleme için harcanan zaman ve fazla mesai ücretlerini ortadan kaldırır.
- İşine daha konsantre personel ile tümüyle müşteriye odaklanmış hizmet sağlanır.

Perakendeciler ne diyor…
Bu uygulama ile ilgili görüşlerini aldığımız perakendeciler ise şu değerlendirmelerde bulundu:

Şeref SONGÖR / MAKRO MARKET - Yönetim Kurulu Başkanı – ANKARA;
Anavarza Bal sektörde yaptığı yeni açılımları ile yine ilkleri başarmış. Krem bal üretimi ile çok özel bir farklılık oluşturmuştu Süleyman bey, O günlerde Üniversite ve Fabrika arasında yaşadığı heyecana sıklıkla şahit olmuştum. Daha sonra Bal üzerinde maalesef kalite ve standart sorunları yaşandığı dönemlerde ucuz!.. Ballarla rekabet zorluğuna rağmen asla bozmadığı kalitesinin semeresini yine aynı dönemde yaşamıştı. Hep üzerinde titrediği markasını şimdi olası sahteciliğe karşı koruyan, aynı zamanda ürettikleri ürünlerin menşeinden itibaren raf güvenliğini garanti altına alan RF etiket sistemi Perakendecilerimize de, Stok kontrolü, Kayıp, Kaçak ve Ürün Takibi açısından kolaylık olacak. Sezen Gıda adına Genel Müdürleri Sayın Can Sezen kardeşimi canı gönülden tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

Zeki PAŞALI / PAŞALI SÜPERMARKET – Yönetim Kurulu Başkanı - İSTANBUL;
Perakende sektörümüzün içerisinde bal; güvenliği sağlanması gereken ürünler içerisinde önemli bir yer tutmaktadır. Bu açıdan yapılan bu çalışma faydalı bir çalışmadır. Ayrıca diğer tedarikçi firmalarımıza örnek olması açısından bu çalışmayı Perakendeciler Federasyonu olarak da desteklediğimizi belirtmek istiyorum. Anavarza Balı bu duyarlı davranışından dolayı kutluyorum.

Mustafa ALTUNBİLEK / ALTUNBİLEKLER – Yön. Kurulu Başkanı / Ankara PERDER Başkanı – ANKARA;Mağazalarımız için raflarımızda yer alan ürünlerin güvenliği ve bunun kontrolü önemli bir konu. Bu anlamda ANAVARZA BAL tarafından yapılan bu çalışma tüm perakende sektörüne hem faydalı hem de örnek bir çalışmadır. Bundan dolayı tüm ANAVARZA ailesini kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.