22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ANİKYA İZNİK ÇİNİ İSTANBUL SAPPHİRE’DE

Yerden duvara İznik çinilerinin en güzel örnekleri, Anikya İznik Çini ile Sapphire'de dünyaya açılıyor

ANİKYA İZNİK ÇİNİ İSTANBUL SAPPHİRE’DE

03 Mart 2011 / 20:56

TURİZMİN SESİ
Anikya İznik Çini, Beylerbeyi ve Bağdat-Feneryolu'ndan sonra üçüncü mağazasını, Avrupa'nın en yüksek binası Sapphire Çarşı'nın birinci katında açıyor. 4 Mart Cuma günü açılışı yapılacak 261 metre yükseklikteki Sapphire binası, İstanbul'un modern ve geleneksel yüzünü buluştururken, Anikya İznik Çini, Avrupa'nın zirve binasında Türk Çini Sanatını temsil edecek.

İznik Çinisi'ni dünya markası yapmayı hedefleyen Anikya İznik Çini, dünyanın dört bir tarafından gelen ve Sapphire'in seyir terasından İstanbul'u seyretmek isteyen turistlere İznik çini sanatını tanıtacak.Anikya İznik Çini Sapphire mağazasında, İznik çinili hediyelik ürünler ve mimari karoların yanı sıra, ilk kez, el yapımı İznik Çinisi Yer Panosunu sergilemeye başlayacak. Uzun zamandır Ar-Ge çalışmaları süren ve sonunda üretimi tamamlanan Anikya el yapımı İznik yer çinisi, tüm çiniseverlere, İznik çinisinin renkleri ve desenleriyle yerden duvara tasarım ve uygulama imkanı veriyor.

Sapphire mağazası ile önce Avrupa'ya, ardından dünyaya açılmayı istediklerini kaydeden Anikya İznik Çini firması ortağı Nejla Anıl, “İstanbul Sapphire'deki mağazamız Anikya'nın AVM bünyesinde açtığı ilk mağazasıdır. Bu formatın başarısı, İznik Çinisini dünya markası yapma hedefimiz açısından büyük önem taşımaktadır” dedi. Bundan sonra dünyanın her yerinde İznik çinilerini görmek istediklerini belirten Anikya İznik Çini firması ortağı Sevinç Öztürk ise, “İznik çini sanatı, bugüne kadar ağırlıklı olarak, Ülkemizde, Ortadoğu ülkelerinde, Türki Cumhuriyetlerde ve Rusya'da yoğun ilgi görüyordu. Sapphire'deki mağazamız ile önce Avrupa'yı, ardından tüm dünyayı hedefledik” diye konuştu.

İznik Çinisi'ne yeni kullanım alanları kazandırıp, sektörü büyütüyor.
Anikya İznik Çini, 1000 yıllık Türk çini sanatını, 400 yıl öncesinin geleneksel teknikleriyle üreterek İznik Çinilerini günümüze kazandırıyor ve bugüne kadar İznik Çinileriyle tasarladığı 2 bin 500 farklı ürünle; şekerlikten tabloya, kolyeden kartvizitliğe, İznik Çinisi'ne yeni kullanım alanları açıyor.Kuruma ve kişiye özel tasarımlarıyla geliştirdiği İznik çinili ürünlerle, kamu ve özel sektördeki kuruluşların hediyelerini üreten Anikya İznik Çini, çini sektörünün büyümesi için yenilikler getirmeye ve sektöre öncülük etmeye devam ediyor.1000 yıllık Türk Çini sanatını müzelerden ve tarihi eserlerden güncel yaşamın içine taşımaya kararlı olan iki çini sevdalısı, Anikya İznik Çini'nin ortakları Nejla Anıl ve Sevinç Öztürk “Türk Çini Sanatını yaşatmak ve yaşamak için…” sloganı ile İznik çinisinin, ülkemiz ve dünyada hak ettiği yeri yeniden alması için çalışmalarını özveriyle sürdürüyor.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.