22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ANİKYA PİRİ REİS İLE EMITT’TE

İznik çini sanatını, geleneksel yöntemlerle aslına uygun olarak tasarlayan ve üreten Anikya İznik Çini, Türk ve Osmanlı tarihine ışık tutacak konuları İznik Çinisi'nde işlemeye devam ediyor

ANİKYA PİRİ REİS İLE EMITT’TE

09 Şubat 2011 / 21:36

TURİZMİN SESİ
Anikya İznik Çini, kültürel hediye olarak tasarladığı “İznik Çinisi'nde Piri Reis Koleksiyonu” ile Piri Reis'in 1513 yılında ceylan derisi üzerine yaptığı ve tarihin ilk Dünya haritası olarak kabul edilen başyapıtı, Dünya'nın gündemine yeniden taşıyor. Anikya'nın Piri Reis koleksiyonu, 1000 yıllık Türk Çini Sanatı ile 500 yıllık Piri Reis haritasını buluşturarak, orijinali ceylan derisine yapılan tarihin ilk dünya haritasını, gelecek nesillere İznik çinisi üzerinde tanıtmayı amaçlıyor.

10 ile 13 Şubat tarihleri arasında, Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenecek 15. EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı sırasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı standında yer alacak olan Anikya İznik Çini, 82 parçadan oluşan Piri Reis koleksiyonunu yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtacak. İznik Çini sanatının Türkiye ve dünyada hak ettiği yeri tekrar alması için çalışan iki çini sevdalısı ve Anikya İznik Çini'nin ortakları Nejla Anıl ve Sevinç Öztürk, her yıl çıkardıkları yeni koleksiyonlar ile İznik Çini Sanatını yaşatmaya devam ediyor.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.