22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ANKARA FERİBOTU KAZA YAPTI

Armador Denizcilik'e ait Malta bayraklı, 78 metre uzunluğundaki Reina-1 yük gemisi, Arnavutluk açıklarında Ankara Feribotu ile çarpıştı

ANKARA FERİBOTU  KAZA YAPTI

20 Ekim 2011 / 13:08

TURİZMİN SESİ
Armador Denizcilik'e ait Malta bayraklı Üç bin tonluk Reina 1 kuru yük gemisi dün gece 01.00 sularında, Arnavutluk'un Durres limanının 30 kilometre açığında, Durres'ten Bari'ye doğru yaklaşık 200 yolcusuyla seyir halinde olan Deniz Line'a ait Ankara feribotuyla çarpıştı. Adriyatik'te gece 2 sularında meydana gelen kazada, içinde 200 yolcu ve araç bulunan Ankara feribotunda can kaybı yaşanmadı. Ancak Türklerin işlettiği belirtilen Malta bandıralı kuru yük gemisi, çarpışmadan kısa süre sonra battı.

Malta bandıralı Reina 1 adlı gemide 10 mürettebatın , 3'ü öldüğü, iki kişinin kurtarıldığını beş kişinin de kayıp olduğunu bildirildi. Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına İtalya ve Arnavutluk'tan askeri gemiler ile helikopterler katılıyor. Kazanın sebebine ilişkin açıklama yapılmazken, geminin Rusya'dan aldığı yükü Karadağ'a götürmekte olduğu, Ankara feribotunun da, Arnavutluk'un Durres limanından Bari'ye yolcu taşıdığı bildirildi. Kaza sonrasında Ankara Feribotu onarım için bölgede bekletiliyor.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.