22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ANKARA FÜTÜRİSTLER DERNEĞİ AÇILDI

Geleceği şekillendirmek hedefiyle 2005 yılında yola çıkan Fütüristler Derneği, ilk şubesini başkent Ankara'da açtı

ANKARA FÜTÜRİSTLER DERNEĞİ AÇILDI

17 Nisan 2011 / 21:45

TURİZMİN SESİ
Ankara Ticaret Odası VIP Salonu'nda dün (16 Nisan 2011, Cumartesi) gerçekleştirilen törenle açılan Fütüristler Derneği Ankara Şubesi, Ankaralı fütüristlere olumlu gelecek tasarımı konusunda yön vermeyi hedefliyor. Ankara Fütüristler Derneği Şube açılışına Fütüristler Derneği Başkanı Ufuk Tarhan, Onursal Başkan Alphan Manas, Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem ve Erol Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Erol'un yanı sıra Ankaradünyasından önemli isimler katıldı.

Fütüristler Derneği Ankara Şubesi'nin açılışında konuşan Fütüristler Derneği Başkanı Ufuk Tarhan, fütürizmin yaşamsal bir sorumluluk olduğunu ifade etti. Bu nedenle geleceği şekillendirmek hedefiyle yola çıktıklarını belirten Ufuk Tarhan, dünyanın gelişmiş ülkelerinin ajandalarında yıllara ve alanlara göre geleceğin fütüristik bakış açısıyla planlandığını söyledi. Bireylerin ve kurumların bu planlar doğrultusunda desteklenerek yönlendirildiğini söyleyen Ufuk Tarhan sözlerine şöyle devam etti:

“Bireyler uzgörülü yaklaşımlar sonucunda yaşamsal kararlar, tedbirler alır, planlar yaparlar. Bu sayede de geleceği oluştururlar. Biz de, Fütüristler Derneği olarak geleceği şekillendirmek amacıyla yola çıktık. Fütürizmi yaşamsal bir sorumluluk olarak kabul ediyor, yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Bunun için de ilk şubemizi Ankara'ya açtık. Karar vericilere ve kamuoyu yönlendiricilerine Ankara şubemiz sayesinde çok daha hızlı ulaşacağımızı düşünüyoruz.”

Fütüristler Derneği Onursal Başkanı Alphan Manas da Ankaralı fütüristlere cari açığı kapatmak için kullanılacak teknolojik yöntemleri anlattı. Türkiye'nin hızla büyüdüğünü ve 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi olduğunu hatırlatan Manas, ithalatın en önemli iki kaleminin enerji ve ara mamul olduğunu, bu iki kalemin de cari açık için çok ciddi birer tehlike olduğunun altını çizdi.

Manas, “Cari açığı kapatmak için uygulanan polisiye tedbirler bizi nereye kadar götürebilir ki? En önemli çözüm katma değer yaratmaktır. Yani çeliğin tonunu 950 dolardan alıp, bitmiş mamul olarak 30 bin dolara ihraç edebilmektir. Türkiye ancak bunu başarabilirse, cari açık sorunu ortadan kalkacak ve büyüme konusundaki tüm sıkıntıları bitecektir” dedi.

Fütüristler Derneği Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Erbay ise Ankara Şubesi'nde planlayıcı ve karar verici kurumlar iradesindeki tüm resmi doku ile etkileşim halinde olmayı amaçladıklarını ifade etti.

Kazım Erbay, “İlgili kurum, kuruluş ve etkilenen paydaşların görüşlerini kapsayan, sektör uzmanlarının değerlendirme ve kritiklerini içeren ve her dönemde yayınlanması keyifle beklenen sektör odaklı, dönem odaklı, yer odaklı yayınlar hazırlayacağız. Bu amaçla üyelerimizden ve misafir katılımcılardan oluşan gruplar kuracağız” şeklinde konuştu.

Fütüristler Derneği'nin geçtiğimiz ay lansmanı yapılan ulusal eğitim projesi TeknoKadın'ın ana paydaşı Intel Türkiye'nin Genel Müdürü Çiğdem Ertem de, TeknoKadın projesi konusunda bilgi verdi. Fütüristler Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteği ile Türkiye çapında kadınlara yönelik eğitim seferberliği başlattıklarını söyleyen Ertem, TeknoKadın Projesi ile kadınların teknolojiyi daha etkin kullanarak kendilerini geliştirmelerine ve girişimcilik ruhu kazanmalarına yardımcı olmak istediklerini ifade etti. Kadınların ekonomiye daha etkin katılımlarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Çiğdem Ertem, sözlerine şöyle devam etti.

“Türkiye genelinde yedi bölgede 21 ilde başlayan TeknoKadın Projesi ile ilk etapta kadınların bilgisayar ile tanışmasını, interneti güvenli bir şekilde kullanmayı öğrenmesini istedik. Proje, kadınların temel uygulama yazılımlarını kullanabilmelerini ve girişimciliğin temel aşamalarını öğrenebilmelerini sağlayacak şekilde planlandı. Önümüzdeki dönemde eğitim içeriğine girişimcilik konusunda yeni modüllerin eklenmesi ve çevrimiçi eğitimler verilmesini de hedefliyoruz.”
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.