22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ANKARA’DA DOSTLUK GÜNLERİ

Ankara Trakyalılar Derneği Genel Başkanı Akgül: “Dostluk kolay kurulur ama devam ettirmek zordur

ANKARA’DA DOSTLUK GÜNLERİ

30 Mayıs 2011 / 16:48

TURİZMİN SESİ


Geçmişte ülkeler arası yaşanan çetin savaş sonrası kurulan müstesna dostluğu devam ettirmek için Dernek olarak Türkiye'de olduğu gibi, Avustralya ve Yeni Zelanda'da da 'Dostluk günleri' etkinlikleri düzenleyeceğiz. Bu konuda ki çalışmalarımız sürüyor.” dedi. Ankara Trakyalılar Derneğinin organizesi ile Anıttepe Lisesi konferans salonunda yapılan “Türkiye & Avustralya & Yeni Zelanda Kültür Paneli” etkinlikleri, Yeni Zelanda Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mr. Llewelyn Roberts'ın Anıttepe Lisesi öğrencilerini kabulü başladı.

Yeni Zellenda Büyükelçiliği ve elçilik çalışanları konukları güler yüz ve sevgiyle saygıyla karşıladıkları dikkati çekti. Yeni Zelanda Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mr. Llewelyn Roberts öğrencilere Yeni Zelanda ve Türkiye dostluğunun başlamasının nedeni Anzaklar olduğunu ifade ederek Çanakkale Savaşlarından söz etti. Savaştan dolayı verilen can kayıplarından hala derin acılar duyulduğunu ve hiç bir zaman unutulamayacağını dile getirdi. Avustralya, Türkiye ve Yeni Zelanda da çok iyi dostlukların oluştuğunu ve bunun devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yeni Zelanda Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mr. Llewelyn Roberts'ın öğrencilere yaklaşımı ve sempati konuşmaları ile kısa sürede çocukların sevgisini kazandığı gözetlendi. Gençlerle sohbet ederek beklentilerinin neler olduğunu soran Roberts, öğrencilerin Avustralya ve Yeni Zelanda bağlantılı, dostluklar kurabilmesi için okullar arası 'Kardeş okul' olmasının sağlanabilmesi için destek talep etti. Türkiye'den bir lise ile zaten böyle bir bağlantının bulunduğunu ve daha fazla 'Kardeş okul' ilişkisinin sağlanmasını arzu ettiğini dile getirdi. Maslahatgüzar Mr. Llewelyn Roberts'in Türkiye deki görev suresinin dolduğunu ve yakında Türkiye den ayrılacağını söylemesi üzerine öğrenciler bu duruma çok üzüldüklerini, Türkiye'de kalmasını istediklerini belirttiler.“Türkiye & Avustralya & Yeni Zelanda Kültür Paneli” ne ilk gelen Yeni Zelanda Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mr. Llewelyn Roberts ve yardımcısı, daha sonra Avustralya Büyükelçiliği'nden Müsteşar Mr. Ian Fletcher ve yardımcısı oldu. Günün anlam ve önemi adına saygı gösterildi. Her iki Büyükelçinin de konuşma metinlerinde farklı kelimelerle ayni dilek ve düşünceleri dile getirdikleri dikkati çekti. Konuşmalar panelistler tarafından önemle ve dikkatle dinlendi.

Öte yandan Genç Maslahatgüzar Mr. Llewelyn Roberts'in duygusal sevecen ve samimi konuşmaları öğrencilerin çığlıklı alkışları ile sevgi yağmuruna dönüştüğü gözlendi. Avustralya Büyükelçisi Mr Ian Fletcher, olgun mütevazı hoşgörülü tavrıyla taktir topladı. Beraberinde getirdiği Avustralya'yı anlatan kitapçıkları panelistlere hediye etti.
“Türkiye & Avustralya & Yeni Zelanda Kültür Paneli” konuşmacılarından Başkent Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı " Atatürk İlkeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi " (ATAMER) Müdürü Prof. Dr. Unsal Yavuz, Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz gençlerimizin tarihi öğrenmesi ve tarihe değer verilmesi gerektiğinin önemini anlatırken Yüce Önder Atatürk'ün de istediği gibi barışçıl yaşamın tüm dünyaya yayılmasını, Avustralya, Yeni Zelanda ve Türkiye dostluğunun örnek teşkil etmesi gerektiğini dile getirdiler.

Panele katılan konuşmacılara plaket ve çeşitli hediyeler veren Ankara Trakyalılar Derneği Genel Başkanı Ferhat Akgül: “Dostluk kolay kurulur ama devam ettirmek zordur. Geçmişte ülkeler arası yaşanan çetin savaş sonrası kurulan müstesna dostluğu devam ettirmek için Ankara Trakyalılar Derneği olarak Türkiye'de olduğu gibi, Avustralya ve Yeni Zelanda'da 'Dostluk günleri' etkinlikleri düzenleyeceğiz.Bu konuda ki çalışmalarımız sürüyor.” dedi. “Türkiye & Avustralya & Yeni Zelanda Kültür Paneli” konukları, “Umut ediyoruz ki daha profesyonel organizeler yapılarak üç ülkenin çocukları “Kardeşlik köprüsü kurma” girişimleri yaygınlaştırır. Her ülkenin çocuklarının yararına olacak dostluk ve kardeşlik paylaşımının din, dil, ırk ayrımı yapmadan kuracakları dostluk ve arkadaşlıklar gelecek nesillere zengin kültür mirası olarak kalır. Kendi kişiliğini geliştirmiş, başkalarına saygılı olmayı sağlayan bağlantıların devam etmesini gönülden arz etmekteyiz. Her zaman yetkililerin yeni nesil için faydalı olacak girişimlerin en güzelini yapacaklarını umut ediyoruz. Çünkü çocuklarımız, vatanımız ve bizim geleceğimiz için her türlü eğitim desteğini hak ediyorlar.” Şeklinde görüş bildirdiler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.