22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ANKARA’DA SANAT DOLU BİR AKŞAM

Zofia Wislocka eşliğinde İki kadının şefkatli ve heyecan verici yorumu, Ankaralı müzikseverlere muhteşem bir akşam yaşattı.

ANKARA’DA SANAT DOLU BİR AKŞAM

29 Ocak 2010 / 11:02

TURİZMİN SESİ-OKTAY KAPDAN
Ödüllü piyanist ve besteci Anjelika Akbar; ikinci oğlu Timur'a hamileliği süresince ve doğumu sırasında dinlettirdiği Bach'ın Re Minör Piyano Konçertosu'nu, Polonya asıllı Belçikalı şef Zofia Wislocka yönetimindeki Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirdi. İki kadının şefkatli ve heyecan verici yorumu, Ankaralı müzikseverlere muhteşem bir akşam yaşattı.

Akbar'ın “Doğum Konçertosu” olarak adlandırdığı konser, 27 Ocak 2010, Çarşamba akşamı; Devlet Bakanı Egemen Bağış, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal, İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker ve 14 ülkenin büyükelçilerinin katılımlarıyla Hacettepe M Salonu'nda gerçekleşti.

İkinci oğlu Timur'a hamileliği süresince Bach'ın Re Minör Piyano Konçertosu'nu piyanoda çalan Anjelika Akbar, oğlunun doğumu esnasında konçertonun Glenn Gould yorumunu çaldırarak oğlu Timur'u, annesinin karnında aylarca dinlediği eser eşliğinde dünyaya getirdi. Timur'a bebekliği süresince ağladığında veya yemek yemediğinde piyanosunun başına geçerek bu eseri seslendiren Akbar, oğlunun eseri duyduğunda ağlamasının kesilmesi ve istemediği yemeği yemesi nedeniyle bu konçertoyu “Doğum Konçertosu” olarak adlandırıyor.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.