22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ANNELER GÜNܒNDE ANLAMLI ZİYARET

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Anneler Günü” nedeniyle 10 Mayıs Pazar günü 'Ebe Anne' lakabıyla tanınan Sabiha Öncel'i ziyaret etti

ANNELER GÜNܒNDE ANLAMLI ZİYARET

11 Mayıs 2009 / 17:39

TURİZMİN SESİ-DERYA DUYSAK
Ziyarette Başkan Mehmet Kocadon'un eşi Hülya Kocadon, küçük kızı İpek Kocadon ile birlikte Meclis Üyesi Halit Özkaplan da yer aldı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un kendisini ziyaret etmesinden dolayı duyduğu memnuniyetini ifade eden Ebe Anne Sabiha Öncel, “Böyle anlamlı bir günde evime ziyarete gelmeniz beni mutlu ve onore etti. Bodrum'da 45 yıl süren ebelik hayatımda, doğumlarını gerçekleştirdiğim 10 binin üzerindeki çocukların Ebe Annesi olarak çok teşekkür ederim” dedi.

Kendi çocuğu olmamasına karşın, doğumunu gerçekleştirdiği binlerce çocuğun kendi evladı olduğunu söyleyen Öncel; “Benim binlerce evladım var. Hatta torunlarımın torunları da var diyebilirim. Onları görmek beni çok mutlu ediyor. 45 yıldır tek bir doğumda bile bebek ölümü yaşamadım, hepsi Allaha şükür sağ salim dünyaya geldiler. Çok zor şartlar altında çalıştım. Elektriğin olmadığı bir dönemde gaz lambası hatta çıra ile doğumlar gerçekleşti. Bodrum'da ilk açılan Sağlık Merkezi'nde göreve başlayan ilk ebe bendim. Ben ve bir pratisyen hekim ile ebelik hayatıma devam ettim” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Sabiha Öncelin Bodrum'da çok zor şartlar altında çalıştığını söyleyerek; “O zamanların Bodrum'unda bırakın araba bulmayı, gidilecek yol yoktu. Bahçe aralarından patikalardan evlere ulaşılırdı; Ebe Annemiz sayın Sabiha Hanım'ın o günlerde zorluklarla dünyaya getirdiği çocuklar şimdi Bodrum'un geleceğine yön veriyorlar. Allah kendilerine sağlık sıhhat versin, daha uzun yıllar Ebe Anne'mizin görüşlerinden, tecrübelerinden faydalanacağız” dedi. Ziyaret sonunda Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un Kızı İpek Kocadon, “Anneler Günü” dolayısı ile Ebe Anne Sabiha Öncel'e hediyelerini takdim etti.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.