22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ANTALYA ALMANLAR İÇİN ÇOK ÖZEL

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl “Antalya bölgesinin Almanlar için özel bir önemi var”

ANTALYA ALMANLAR İÇİN ÇOK ÖZEL

15 Şubat 2012 / 18:38

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ-ANTALYA


Antalya'lı turizmciler Ankara'ya yeni atanan Federal Almanya'nın yeni Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl ve eşi ile birlikte Belek Gloria Serenity Resort'te bir araya geldiler. Glora Otelleri Sahibi Nuri Özaltın ve eşleri Sebahat Özaltın'ın ev sahipliğinde gerçekleşen yemeğe Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Antalya Turizm İl Müdürü İbrahim Acar,TUI AG Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner, Federal Cumhuriyeti Antalya Konsolosu Frank Urbschat, Almanya'nın en büyük Tur Operatörlerinden birisi olan RTK Grubunun Ceo'su Thomas Bösl,AKTOB Yönetim Kurulu Üyesi Yeliz Gül Ege ile otel sahipleri ve genel müdürleri katıldı.
Baraner, “ Büyükelçiye her konuda her zaman ciddi olarak, her projede ortak olarak çalışmaya hazır olduğumuzu ilettik”

Her dönem Almanya'dan Türkiye'ye atanan Büyükelçilere bir tanışma yemeği vererek, turizmciler ile buluşturduklarına dikkat çeken TUI AG Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner, “ Federal Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl'i Antalyalı turizmciler olarak davet ettik. Biz Antalyalı turizmciler olarak bu yemekleri her atanan büyükelçimize geleneksel olarak yapmaktayız. Amacımız kendisini Antalyalı turizmciler ve dinamikleri ile tanıştırmak. Turizmciler olarak, Antalya'nın yüksek sayıda turist kabul ettiği Almanya için büyükelçilikte her konuda her zaman ciddi olarak, her projede ortak olarak çalışmaya hazır olduğumuzu bizzat kendisine ilettik.”dedi.

“Antalya Bölgesinin Almanlar için ayrı bir önemi var!”
Federal Almanya'nın yeni Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl ise yaptığı açıklamasında Antalya'da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti her fırsatta ifade ederek, “ Yaklaşık altı aydır Ankara'da Almanya'nın büyükelçisi olarak görev yapmaktayım. Bir büyükelçinin en güzel görevlerinden birisi de görev yaptığı ülkenin farklı yörelerini gezip tanımak. Antalya bölgesinin Almanlar için özel bir önemi var. Yaklaşık 2.8 milyon Alman turist Antalya'ya geldi. Hepside burada yılı en güzel günlerini gevriyorlar” dedi.

“Avrupa'daki ekonomik krizin Türkiye'deki turizmi nasıl etkileyeceğini öngörmem şu anda çok zor!” Avrupa'da yaşanan ekonomik krizin turizme etkisinin ne olacağı sorusuna da cevap veren Büyükelçisi Eberhard Pohl, “ Almanya'nın ekonomik durumu şu anda sağlam diyebiliriz. Fakat Avrupa'da ve dünyadaki ekonomik kriz elbette Alman ekonomisini de etkileyebilir. Bu nedenle Almanya Avro Bölgesindeki ülkelerdeki ekonomik gelişmeler için, istikrar için elinden geleni yapıyor. Bu ekonomileri desteklemek için çaba gösteriyor. Fakat bu krizin Türkiye'deki turizmi nasıl etkileyeceğini şu anda öngörmem çok zor. Geçtiğimiz yıllarda özellikle Alman turist sayısında sürekli bir artış sağlandı. Ve Türkiye'nin de da turistlere sunduğu cazip olanaklar, farklı seçenekler sanırım Türkiye'nin iyimser olmasını sağlayacaktır”

“Türkiye'de gördüğümüz kadarıyla her ihtiyaca göre bir tatil imkanı var”
Türkiye'yi ve Türk turizmini keşfetme ve tanıma aşamasında olduğunu da söyleyen Büyükelçi Eberhard Pohl , “ Bugün burada Türk Turizminin çok önemli temsilcileri ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duymaktayım. 1972 yılında ilk defa İstanbul'a geldim ve 1990'lı yıllarda da bu bölgede kısa bir tatil yaptım. Tabii ki şimdi de Büyükelçi olarak geliyorum. Dediğim gibi tanımak için öğrenmek için buradayım. Anı zamanda benim Büyükelçi olarak görevim ilişkilerin geliştirilmesine hem turizm hem de ekonomik anlamda katkıda bulunmak. Bir dahaki seferde gördüklerimi ve öğrendiklerimi daha rahat değerlendirebilirim. Turizmde Türkiye'de gördüğümüz kadarıyla her ihtiyaca göre bir tatil imkânı var. Bir yanda her şey dahil turizmi tercih edenler var, yürüyüşe gitmeyi, dağcılık yapmaya, kültür turizmi hatta uzun süreli yerleşmek isteyen turistler de var. Bence bütün bunların bölgeye sunduğu her tatil imkânı için müşteri var diyebiliriz. Gelecek de turizm, bu bölgede daha da gelişecektir”
Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren,” Türkiye ile Almanya'nın farklı bir dostluk ilişkisi var”

Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren ise yaptığı açıklamasında, Türkiye ve Alamnaya2nın çok eski iki dost ülke ve müttefik olduğuna dikkat çekerken, “ Türkiye ile Almanya'nın farklı bir dostluk ilişkisi var. Tarihten gelen bir işbirliği ve müttefikliği var. 1.Dünya savaşına birlikte girmişiz. 1.dünya savaşından sonra Türkiye'nin gelişme ve kalkınmasında, Türkiye Cumhuriyetinin değerlerinin oluşmasında Alman bilim adamalarının, profesörlerinin büyük katkısı var. Birde 1960 sonrasında Türkiye'den yüz binlerce kişi Almanya'ya giderek, şu adan 3.5 milyonu bulan nüfusu ile Almanya ekonomisine , ticari hayatına katkı yapmaktadır. Antalya'ya geçen sene 3 milyona yakın Alman turist gelmiştir. Tabi bu gidişler gelişler Almanya'daki 3 milyonu aşkın Türk, aramızdaki ilişkileri çok daha sosyal ve kültürel anlamda güçlü bir durma getirmeyi sağlamaktadır. Almanya Türkiye'nin Avrupa'daki en büyük dostudur. Bu bakımdan sayın Büyükelçiyi burada görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz” diye konuştu Özaltın, “Varlığınız, çalışmalarınız, ve gayretleriniz ile çok ileri düzeyde olan Türk-Alman dostluğu; işbirliğiniz, güç birliğiniz ilave katkılarınız ile daha da gelişecek”

Gloria Otelleri Sahibi olan ve Özaltın A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın ise Büyükelçi Eberhard Pohl ve eşini Antalya'da ve otellerinde ağırlamaktan son derece memnun olduğunu belirterek, “ Çok saygıdeğer büyükelçi varlığınız, çalışmalarınız, ve gayretleriniz ile çok ileri düzeyde olan Türk-Alman dostluğu; işbirliğiniz, güç birliğiniz ilave katkılarınız ile daha da gelişecek. Her tülü desteğe her an hazır olduğumu belirmek istiyorum. Yeni göreviniz dolayısıyla güzel Antalya'mıza ve Gloria Otelimize yapmış olduğunuz bu seyahatten hem Türkiye dostu Alman turistler, sektörümüzün güzide temsilcileri, yerel yönetimler ve idari yönetimler için son derce önemli ve değerlidir. Göreviniz boyunca Antalya'mıza gereken önemi göstereceğinize canı gönülden inanıyorum” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.