23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ANTALYA-KEMER YOLU SEZONA KADAR YETİŞTİRMELİ

TÜROFED Başkanı ve Champion Tatil Köyü'nün sahibi Osman Ayık Antalya-Kemer arasında yol yapım çalışmalarının sezon başına kadar bitirilmesini istiyorlar

ANTALYA-KEMER YOLU SEZONA KADAR YETİŞTİRMELİ

24 Ekim 2014 / 10:00

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ-KEMER

Antalya-Kemer arasında yol yapım çalışmaları tekrar başlıyor. Turizmciler yolun sezon başına kadar bitirilmesini istiyorlar. TÜROFED Başkanı ve Champion Tatil Köyü'nün sahibi Osman Ayık yaptığı açıklamasında yolun tam haliyle trafiğe hazır hale gelmesinin bölge açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, “ Antalya’dan Tekirova’ya uzanan duble yol sıcak asfalt ile kaplanacak. Yol çalışmalarında yatırım, plan ve projesinin hazır olduğunu ve bildiğimiz kadarı ile ödeneklerinde tamam olduğunu biliyoruz. Zaten tüneller kısmını tamamladılar. İlk aşamada Kemer’e kadar olan bölümünü yapacaklar. Yolun sanat yapılarını ve diğer bölümlerini tamamladılar. Sıcak asfaltı da ilk aşamada Kemer’e kadar olan bölüme kadar tamamlayacaklar. Sonra da Tekirova bölümünü çift yol olarak sıcak asfalt yapacaklar. Bunun da sonrasında Finike ve Kumluca’ya kadar gideceğini biliyorum. Oralarda da kısmi çalışmalar devam ediyor” dedi.

turofed-baskani-ve-champion-tatil-koyunun-sahibi-osman-ayik,3.jpg
 
Yolun bir an önce bitmesinin bölge turizmi açısından önemli olduğunu söyleyen Osman Ayık, “ Bu yolun bir an önce bitmesini bekliyoruz. Bu yolun Tekirova’ya kadar olan bölümünün sezon başına kadar bitirilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bölgede farkında değiliz belki ama çok ciddi bir trafik var. Sezonda yılda en az yerli yabancı 2.5 milyona yakın ziyaretçi kalıyor Kemer’de. Artı  Demre’den Noel Babadan dolayı ve ilerideki Antalya’nın batı yakasındaki tarihi ve ören yerlerini bir takım özelliklerinden dolayı da çok ciddi bir günü birlik otobüs trafiği var. Sezonda 1.5 milyon yakın insan sadece Noel Baba kilisesini ziyaret ediyor. Bunun için de bu yol aslında çok önemli bir arter. Vasfının ve standardının yüksek olması, çift yol olması, bölünmüş yol olması, tünelleri ile yapılmış olması bence çok önemli. Bir an önce de bunun bitirilmesi aslında bu bölge için çok önemli bir kazanç olacaktır” Bu yolun yapılması ile beldelerdeki yolların öneminin de ortaya çıkacağını sözlerine ekleyen Ayık, “Anayolları tünleri ile birlikte Avrupa standardında hatta onun üstünde standartlarda yapıyorsunuz, Buna paralel siz yerleşim alanlarındaki beldelerindeki yol standartlarını da en azından bu seviyeye çıkartmanız gerekiyor” diye konuştu.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.