23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ANTALYA TURİZMDE BAŞROL OYNUYOR

2011 yılı Mavi Bayrak Töreni Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın da katılımı ile Manavgat Club Nena sahilindeki iskelede düzenlenen bir törenle verildi

ANTALYA TURİZMDE BAŞROL OYNUYOR

27 Mayıs 2011 / 20:25

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ – MANAVGAT
KITUYAD ( Kızılağaç Turizm Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği ) 2011 yılı Mavi Bayrak Töreni Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın da katılımı ile Manavgat Club Nena sahilindeki iskelede düzenlenen bir törenle verildi. Bölgede mavi bayrak almaya hak kazanan Asteria Elite Otel, Ali Bey Hotel Resort, Aska Washington Hotel Spa, Clup Nena, Clup Hotel Turan Prince World, İber Otel Palm Garden, Lyra Resord Otel, Majestiy Clup Palm Beach, Sunrise Park Resort SPA, Starlight Convention Center Thalasso Spa ve Slince Beach Resort otel yetkilileri sertifika ve bayraklarını Vali Altıparmak'ın elinden aldılar. Törene AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır'ın yanı sıra çok sayıda turizmci otel sahibi ve yöneticisi de katıldı.
KITUYAD ( Kızılağaç Turizm Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği) Başkanı Zekai Aydın,“ Mavi Bayrak bizim için çok önemli”

KITUYAD ( Kızılağaç Turizm Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği ) Başkanı Zekai Aydın açılış konuşmasında bölge hakkında bilgiler verdi ve Mavi Bayrağın önemine değindi. Bölge açısından Mavi Bayrağın öneminden bahseden Aydın, şunları söyledi: “ Bölgemiz Manavgat'ın 15 km. doğusunda Kızılağaç Turizm Merkezinde kurulmuştur. Toplam 13 tane beş yıldızlı tesisimiz mevcuttur. 20 bin de yatak kapasitesine sahibiz. Bölgemiz ilk imara açıldığı zaman ne yazık ki plansız bir şekilde açılmış, sorunlar yaşamıştır. Bölgemiz hem Rusya pazarında hem de Almanya pazarında marka olmuştur. Hem tesislerimizin konsept olarak büyük tesisler olması, ayrıca temalı olması bulundukları mekan ve yer olarak da geniş olmaları nedeniyle bilhassa Rusya'da marka olma yolunda ilerlemektedir. Ve bu arada bölgemizde 4 bin kişiye iş istihdamı sağlanmaktadır.

Bölgemizde Mavi bayrağı 11 tesisimiz almış durumdadır. Toplam 13 tesisimiz var. Diğer kalan iki tesisimizde müracaata geç kalınması nedeniyle mavi bayrağı bu yıl alamamışlardır. Mavi Bayrak bizim için çok önemli. Hele bölgemiz için çok önemli.. Neden önemli derseniz? Sorunları çözememiş, çözmekte büyük bir mücadele veren bölgemiz için bu plajların mavi bayrak alması bizleri gururlandırmaktadır” dedi.
Club Nena Hotelin Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Akçelik “Sahillerimizde mavi bayrakların dalgalanıyor olmasından büyük mutluluk ve keyif alıyoruz” Törene ev saipliği yapan ve Mavi Bayrağı almaya hak kazanan Club Nena Hotelin Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Akçelik ise yaptığı konuşmasında bölgenin en eski yatırımcılarından biri olarak sahillerinde mavi bayrak dalgalandırıyor olmalarının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Akçelik, “ Ben bir yatırımcı olarak 1988-89 yılında Kızılağaç bölgesinde, bu bölge çok bakirken gelen bir yöneticiyim.

Antalya'lı yatırımcıların arasında 13.cüyüm. Bunun tabi ki gururunu yaşıyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak böyle bir hizmeti sunmaktan, ekibimle beraber hizmet etmekten son derece mutluyum. NENA'nın tarihçilerinden biri ve özellikle, NENA'nın birleşmesinde Nevin NE 'si ile eşimin adı olan Nadir'in NA'sının birleşmesinden oluşan bir isim olduğunu ifade etmek isterim. Ve bu NENA, fiili olarak 1997 yılından beri aktif hizmet etmektedir. Bizlerin bir ayağı yurt dışında ve inanılmaz mücadeleler sonucu çok değerli misafirlerimizi Türkiye'ye getiriyoruz. Ve sizler ile buluşturuyoruz. Bütün personelimiz ile Türk Misafirperverliği ile onlara hizmet ediyoruz. Her bir odanın balkonundan muazzam bir kültür yatıyor. Baktığınız zaman dünyanın her bir yerinden çok değerli misafirlerimizi getirmekteyiz. Biz bu misafirlerimizi kolay getirmiyoruz. Ciddi emekler sarf ediyoruz. Maliyet sarf ediyoruz. Bunun tek amacı var. Ülkemize katkıda bulunmak. Bundan da son derce gurur duyuyoruz. Zaman zaman 400 personelimiz oluşmakta. Bu sayının arkasında bir 400 sayısı daha var. Bunun mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Sahillerimizde mavi bayrakların dalgalanıyor olmasından büyük mutluluk ve keyif alıyoruz”

Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, “ Antalya turizmde başrol oynuyor”
Antalya Valisi Dr.Ahmet Altıparmak ise törende yaptığı konuşmasında “ Manavgat bizim için fevkalade önem arz eden, ekonomik, turizm, tarım potansiyeli ile ve en önemlisi ise doğal güzellikleri ile çok önemli bir ilçemiz. Turizm sektörü hakikatten belirli bir seviyeye gelmiş, ve Antalya'nın da bu seviyede baş rol oynadığını görmekteyiz. Bu günlerde Türkiye için 30 milyon turisti, Antalya için ise 12 milyonları konuşuyoruz. Burada tabii ki turizmcimizin girişimci, mücadeleci ve yaratıcı ruhunun büyük önemi var. Türk turizmcisi destanlar yazan bir hikâyeye, haklı bir gurura sahip. Bunu kimse inkâr edemez. Mavi Bayrak da Türkiye dünya dördüncüsü. Bu gayretler olmasa elbette dünya dördüncüsü olamazdık. İl bazında baktığımızda da Antalya, Türkiye birincisi. Biz çok daha fazlasını hak ediyoruz. Mavi bayrağın önemini herkesin sahiplenmesi lazım. “ dedi

Vali Altıparmak'ın haklı gururu
Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği'nin (ICCA) 2014'teki Genel Kurul Toplantısı için ABD'nin Huston ve Meksika'nın Montery kentleri ile yarışan Antalya, organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazandı. Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Antalya Valisi Dr.Ahmet Altıparmak, “(ICCA) 2014'teki Genel Kurul Toplantısı için ABD'nin Huston ve Meksika'nın Montery kentleri ile yarışan Antalya yarışı kazanarak bu büyük organizasyonu aldı. Hayırlı uğurlu olsun. Bu çok çok önemli bir haber. Belki nedir bu kongre, zaten binlerce kongre yapılıyor diyebilirsiniz ama kongre organizatörlüğünü yapan ve bu konuda karar veren 3500 insanın gelmesi demektir bu. Bu yarışta rakiplerimiz öyle sırdan rakipler değildi. Bunlar içinde Amerika dahil çok sayıda ülke vardı. Bunların karşısında sunulan argümanlar, dökümanlar ve burada övünç duyduğumuz tesisler, arkadaşlarımızın çok özel gayreti ve bunun başında Nizamettin Beyin gayreti bu başarıyı bize getirdi. Tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum “dedi.

Tören sonunda düzenlenen kokteyl ile birlikte Mavi Bayrak ve sertifika almaya hak kazanan otellerin yetkilileri bayrak ve sertifikalarını Vali Altıparmak'ın elinden alırken, 15. Yılını kutlayan Club NENA adına hazırlanan bir pasta ise Club NENA Otel yönetim Kurulu Başkanı Nevin Akçelik ve Vali Altıparmak tarafından kesilerek katılımcılara ikram edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.