22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ANTİK HOTELDE ANNELER GÜNÜ

Antik Hotel İstanbul, annelere farklı bir gün sunmak isteyenleri, 1500 yıllık Roma sarnıcının üzerinde yer alan Marmara Denizi manzaralı Marmarion Terace Restaurant'a bekliyor

ANTİK HOTELDE ANNELER GÜNÜ

05 Mayıs 2009 / 09:47

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


Sadece lezzet değil sunmak istediğimiz; içinden İstanbul geçen otelin Roma sarnıcında bir gezintiyle birlikte çocuklu annelerin rahatını da düşündük. Minikler, çocuk oyun alanında eğlenebilir, anneleri için yapacakları resimler duvarları süsleyebilir.

Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun…

Anneniz ve Siz : 58 TL
Anneniz ve Aileniz : 98 TL (4 yetişkin veya 2 yetişkin ve 3 çocuklu aile paketidir) İlave kişi : 28 TL

Rezervasyon : 0212 638 58 58
Adres: Ordu Caddesi, Darphane Sokak No: 10 Beyazıt - İstanbul

Antik Hotel Tarihçe
Antik Hotel yapılırken (1994), geç Roma ve erken Bizans dönemine ait (M.S.450 - 500 ) bir sarnıcın kalıntıları bulundu. ANTİK HOTEL'in binası orijinal yapısı korunan bu sarnıcın üstüne yapılandırıldı.

1500 yıldır yeraltında kalmış olan bu tarihi eser kalıntıları uzun süren restorasyon çalışmalarıyla, 'ANTİK CİSTERNA' ismiyle farklı lezzetlerle, özel davetlere, etkinliklere fotoğraf resim ve heykel sergilerine ev sahipliği yapmak üzere tekrar hayata döndürülürken aynı zamanda, Antik Hotel'e tarihi geleceğe taşımak adına da büyük bir sorumluluk yüklemiş oldu.

Otelin her katı İstanbul'un yaşadığı tarihi dönemlerin isimleri ve tarihe etki eden renkleriyle ifade edilmiştir. Birinci kat Byzantion (Bizans), ikinci kat Constantinopolis (Roma), üçüncü kat Konstantiniyye (Osmanlı) ve dördüncü katı son dönem İstanbul olarak adlandırılmıştır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.