22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

APDİ İPEKÇİ CADDESİ’NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Şişli Belediyesi tarafından yenilenen Abdi İpekçi Caddesi, açılışını görkemli bir konserle kutladı

APDİ İPEKÇİ CADDESİ’NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

28 Kasım 2010 / 19:53

TURİZMİN SESİ
Şişli Belediyesi'nin “Kentsel Dönüşüm” çalışması kapsamında yeni bir çehreye kavuşan Abdi İpekçi Caddesi, muhteşem bir sokak konserine sahne oldu. Sinem ve Didem Balık kardeşlerden oluşan OperaTwins, Şişli Belediyesi'nin Abdi İpekçi Caddesi'nde organize ettiği konserde Türk operetleri, seçilmiş opera düetleri, Broadway müzikalleri, film müzikleri, türküler, marşlar seslendirdiler. Konsere katılım, çok yoğundu. Nişantaşı sakini geceye büyük ilgi gösterdi.

İkiz operacıların kendilerine has yorumladıkları “Mazi”, “Tanrım”, “Ayrılık”, “Ah bir Ateş Ver”, “Lüküs Hayat”, “Bir de Bana Sor” gibi şarkılar izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. İzleyeciler, çoğu şarkıyı Sinem ve Didem Balık ile birlikte seslendirdiler. İlerleyen saatlerde tiyatro sanatçısı Asuman Dabak ve oyuncu Sibel Turnagöl “Lüküs Hayat” şarkısında ikiz kardeşlere eşlik ederek gecenin en renkli sahnesine imza attılar.

Sinem ve Didem Balık hakkında: İzmir doğumlu olan Sinem ve Didem Balık, müzikle 3 yaşında tanıştı. İzmir 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı'ndan mezun olduktan sonra, kariyerlerine Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda devam ettiler. 1999 yılında Antalya Devlet Konservatuarı'nda çalışan Opera İkizleri, 2000 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Viyana'ya gönderildi. Viyana'da dünyanın en prestijli sesleriyle çalışma imkanı yakalayan Sinem ve Didem Balık, New York, Düsseldorf, Essen, Frankfurt gibi çeşitli şehirlerde konserler verdi. Repertuarları opera arya ve düetlerinden film müziklerine uzanan Opera İkizleri, halka açık konserler vererek daha geniş kitlelere ukaşmayı hedefliyor.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.