22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ASIRLIK KONAKTA YANGIN ŞÜPHESİ

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde çıkan yangında kullanılamaz hale gelen 474 yıllık konağın sahibi Mustafa Sarı, "1978'de 400 bin adet pul üzerinde fotoğrafı yer alan konağım, kundaklama nedeniyle yanmış olabilir" dedi

ASIRLIK KONAKTA YANGIN ŞÜPHESİ

06 Mayıs 2010 / 16:12

TURİZMİN SESİ


Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında kullanılamaz hale gelen tarihi Otel Hatice Hanım Konağı'nın sahibi Mustafa Sarı, 7 yıl önce satın aldığı konağa o dönemde 3 milyon 500 bin lira restorasyon bedeli çıkartıldığını, ancak kendisinin 2 katı harcama yaptığını söyledi.Aslına uygun restore ettirdiği konağın bölge tarihinin en önemli yapılarından biri olduğuna dikkati çeken Sarı, şöyle dedi: "1978'de 400 bin adet pul üzerinde fotoğrafı yer alan konağım, kundaklama nedeniyle yanmış olabilir.

BİR TARİH KÜL OLDU
Burası ülkemizin milli bir servetiydi. Türkiye, bu konağı yeniden ayağa kaldırmalıdır. Ben sadece konağın bir bekçisiyim. Türk mimarisini çok iyi yansıtan bir yapıydı. Bu konak 1978'de ilgili bakanlığın istimlak ettiği 2 binadan birisiydi. Yapının tekrar ayağa kaldırılması için desteğe ihtiyacım var. Yapının içindeki yıllar öncesine ait ç ok sayıda eser yandı. Bunların değeri parayla ölçülemezdi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Bazı şüphelerim var, umarım düşündüğüm gibi kundaklama değildir." Çatıdan başladığı tahmin edilen yangının çıkış nedeninin tespit edilmesine yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.