07 Ekim 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ATİ GELECEKTİR GELECEK GENÇLERİN

Sabancı Vakfı'nın hayata geçirdiği “Fark Yaratanlar” programı, toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlatmaya devam ediyor

ATİ GELECEKTİR GELECEK  GENÇLERİN

29 Aralık 2011 / 18:33

TURİZMİN SESİ


Programın yeni Fark Yaratan'ı, Hakkari'de kurulan Ati Gençlik ve Spor Kulübü Derneği oldu. Altı arkadaş tarafından kurulan Dernek, “Ati gelecektir, gelecek gençlerin” sloganıyla 2005 yılından bu yana gençlere yönelik projeleri hayata geçiriyor. Dernek, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda, yerelde olduğu kadar ulusal ve uluslararası çapta ses getiren projelere de imza atıyor. Ati Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin fark yaratan hikayesi, 30 Aralık 2011 tarihinden itibaren www.farkyaratanlar.org  ve www.sabancivakfi.org  internet sitesinin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube'da yayınlanacak.

Hakkarili gençlere bilişim akademisi
Ati Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 2010 yılından bu yana sürdürdüğü Ati Bilişim Akademisi projesi ile bilişim teknolojileri alanında uzman gençler yetişmeyi hedefliyor. Proje kapsamında, T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Sosyal Destek Programı (SODES) katkısı ve Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Habitat için Gençlik Derneği desteği ile Hakkari'deki gençlere; web tasarım, network uzmanlığı, bilgisayar işletmenliği ve çağrı merkezi operatörlüğü eğitimi veriliyor. Proje ile bugüne kadar 140 genç eğitim aldı.

Türkiye – Danimarka arasında demokrasi köprüsü
Ati Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Hoje Taastrup Belediyesi ve Hoje Taastrup Spor Derneği ortaklığı ile Türkiye - Danimarka arasında köprü kuran Düş Değil Gerçek/Not a Dream It is Real: Demos Kratos (2009) projesini de hayata geçirdi. 13-30 yaş grubu gençlerin demokratik ve toplumsal hayata katılımını teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, demokrasi kültürünün oluşması temalı eğitim, toplantı, ziyaret ve tanıtım faaliyetleri düzenlendi. Gençler, Danimarkalı proje ortaklarının da katılımıyla; demokrasi, aktif vatandaşlık, Avrupa vatandaşlığı, gençlik, sivil toplum, STK, gençlik politikaları ve AB Gençlik Programları konularında eğitim aldı. Düş Değil Gerçek Projesiyle yaklaşık 300 Hakkarili gence ulaşıldı.

Dernek, Hakkari kültürel mirasına da sahip çıkıyor
Ati Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Hakkari kültürünü sahiplenmek hedefiyle T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı desteğiyle farklı projelere hayat verdi. Hakkari'nin kültürel mirasını belgelemek ve tanıtmak amacıyla Kültürel Mirasımızı Belgelemek ve Tanıtmak (2006), Hakkari kilimi ve yan el sanatları mesleki eğitimi ile kadınların toplumsal ve ekonomik hayata katılımını sağlamak amacıyla Motiflerle Kadının Dünyası (2007) projelerini hayata geçirdi.

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar programında 2009'dan bu yana 68 'Fark Yaratan' kişinin öyküsü yayınlandı. Videoları izlemek ve paylaşmak için:

www.sabancivakfi.org  
www.farkyaratanlar.org  
www.facebook.com/FarkYaratanlar  
www.twitter.com/Farkyaratanlar  
www.youtube.com/user/turkeychangemakers

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.