23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

AVM ZİYARETÇİSİ BÜYÜTEÇ ALTINDA

AYD “AVM Ziyaretçisi Büyüteç Altında'' başlığıyla 2010'da da AVM'leri ziyaret eden tüketicilerin, görüşlerini, tercihlerini, duygularını Perakende Sektörü'ne rehber olması amacıyla araştırıp ikinci defa kitap haline getirdi

AVM ZİYARETÇİSİ BÜYÜTEÇ ALTINDA

12 Ocak 2011 / 10:01

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


KAPALIÇARŞI , AVM TÜKETİCİ ALGI ARAŞTIRMASI PANELİNDE DÜNYANIN EN ESKİ ALIŞVERİŞ MERKEZİ OLARAK TANIMLANDI

AYD (AVM Yatırımcıları Derneği) 11 Ocak 2011 Salı günü, AYD üyeleri; perakende sektörü temsilcileri, tedarikçileri, diğer ilgililer ve medya temsilcilerinin katıldığı geniş katılımlı interaktif bir panel düzenleyerek bu araştırma sonuçlarının uzmanlarca tartışılmasını, değerlendirilmesini sağladı.

AVM Tüketici Algı Araştırması Paneli
Akademisyen Prof. Dr. Kerem Alkin'in moderatörlüğünde; Predera Türkiye Genel Müdürü Allison Rehill Ergüven, JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, AYD Başkan Yd.sı ve Corio Türkiye CEO'su Koray Özgül, AMPD Başkanı ve Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane gibi AVM yatırımcısı, yöneticisi ve perakendenin güçlü isimleri değerlendirmelerini katılımcılarla paylaştılar. Ayrıca panelist olarak TÜAD Başkan Yd. Temel Aksoy da araştırmayla ilgili görüşlerini bildirdi.

Panelin Amerikalı konuşmacısı Pradera Türkiye Genel Müdürü Alison Rehill Ergüven , konuşması sırasında alışveriş merkezlerinin ilk defa 1950'lerde Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıktığını ifade ederken JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş , “1461'lerde Kapalıçarşı kurulmuş ve Ahi sistemi loncaların oluşturduğu esnaf arasındaki işbirliği ile de örnek bir sistemdir.” diyerek bir ekleme yaptı. Kapalı Çarşı Esnaflar Derneği Başkanı Dr. Hasan Fırat ve yönetim kurulu üyesi Cem Arıca , AVM Ziyaretçisi Büyüteç Altında II Paneli'ne katıldı.

AYD, (AVM Yatırımcıları Derneği)'nin sorumlu sektör liderliği yaklaşımı ve anlayışıyla 2010'da ikincisi yapılan ''AVM Ziyaretçisi Büyüteç Altında'' konulu araştırmanın interaktif olarak değerlendirildiği ve yorumlandığı panel, moderatör Prof. Dr. Kerem Alkin'in genel yorumunu takiben dinleyicilerin soru ve katkılarıyla devam etti.

Araştırma 18 ilde gerçekleştirildi
Araştırma Türkiye genelinde 18 ilde gerçekleştirildi. Bu araştırma kapsamına alınan illerde 1 yıldan uzun süreli açık olan en az 25.000m² kiralanabilir alana sahip 2 AVM'nin bulunması ön koşulu arandı.
Araştırmanın gerçekleştirildiği iller: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Konya, Antalya, Gaziantep, Mersin, Diyarbakır, Kocaeli, Kayseri, Aydın, Denizli, Tekirdağ, Eskişehir, Trabzon ve Erzurum.

AYD'nin panel sonrasında düzenlediği 2011'e Merhaba Kokteyli'yle davet sona erdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.