28 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

AVRUPA RÜYASI YURTDIŞI TURLARI BAŞLADI

Uzun zamandır yurtdışına seyahat edemeyen Türk vatandaşları yeniden Avrupa’ya seyahat etmeye başladılar

Avrupa Rüyası Yurtdışı Turları Başladı

13 Ekim 2021 Çarşamba 12:22

TURİZMİN SESİ


Pandemi süresince sınırların kapanmasından sonra, iki yıldır iptal edilen yurtdışı turları aşı pasaportunun devreye girmesiyle başladı. Pandemide Türkiye’den Avrupa’ya seyahat yapan tek tur firması olan Avrupa Rüyası, Eylül ayında düzenlediği üç farklı Avrupa turu ile Türk vatandaşları yeniden Avrupa ile buluşturdu. Eylül ve Ekim aylarında düzenlenen dört farklı otobüsle Avrupa turu ile Türk gezginler Avrupa’da 14 ülke gezdiler.

Avrupa Rüyası İtalya’ya Giden İlk Türk Tur Firması Oldu

İki yıldır turizme kapalı olan İtalya’ya Eylül ayı itibariyle seyahat eden Avrupa Rüyası katılımcıları Roma, Pisa, Floransa, Venedik, Roma gibi şehirleri gezdiler. Venedik’te Tronchetto limanında yıllardır hizmet veren İtalyan turizmci Tiziano yaptığı açıklamada Avrupa Rüyası katılımcılarına “İki yıl sonra Türkiye İstanbul’dan Venedik’e gelen ilk Türk tur firması sizsiniz. Avrupa Rüyası katılımcıları çok şanslılar” dedi.

Yine Yunanistan’ın Ionia bölgesinde hizmet veren Papadopoulos ise Avrupa Rüyası yetkililerine yaptığı açıklamada “Avrupa Rüyası, Türkiye’den Yunanistan’a gelen ilk tur firması. Çok zaman oldu, özlemiştik. Yunanistan, Türk gezginlerin ziyaretine kapalı değil, aşı kartınız varsa seyahat edebilirsiniz. Yunanistan’da hiçbir problem yok, biz tüm Türk gezginlerin gelmesini bekliyoruz” dedi.

Otobüsle Avrupa Turlarına Yoğun İlgi Var

Avrupa Rüyası kurucularından Hasan Ali Arıcan, “Avrupa turlarında taleplerin Haziran ayında hareketlenmeye başladığını belirtti. Bu hareketlenmeyi gözlemleyerek tur operasyon ekibimizle birlikte 14 ülkeye seyahat ederek buradaki turizm şartlarını yerinde inceledik. Sonrasında Türkiye’ye döndüğümüzde bir aylık yoğun bir çalışma sonrasında Eylül ayında turlarımızı gerçekleştirdik. Avrupa Rüyası olarak 2021’de pandemide Avrupa’ya tur yapan tek tur firması olduk. Bizden sonrada yola çıkacak Türk gezginlere öncü olduğumuz için mutluyuz” dedi.

Avrupa Rüyası kurucularından Salih Battalbaş ise, “Eylül ayında ilk otobüsle Avrupa turlarımızı gerçekleştirdikten sonra yurtdışı turlarına talepler artmaya başladı. Özellikle Kasım, Aralık ve yılbaşı yurtdışı turlarına yoğun talep var. Kasım ayında Küba turu, Aralık ayında Alsas Noel Pazarları ve Almanya Romantik turu, Zanzibar turu bulunuyor. Yılbaşında ise Kuzey Işıkları turu ve Dubai turlarına Türk gezginlerden büyük ilgi var. Aşı kartı uygulaması ile seyahatlerin önünün açılmasıyla 2022 otobüsle Avrupa turu ve diğer yurtdışı turlarına da Türk gezginlerin ilgi göstermeye başladılar.”

Battalbaş ayrıca “Pandemide Avrupa’ya ilk Avrupa turumuzu yaptığımızda turizm camiasından ve Türk gezginlerden İtalya’da sınırda kalırsınız, Belçika’dan sizi geri döndürürler gibi bir sürü mesaj aldık. 16 günde 14 ülke gezdik ve tüm Türkiye’ye artık Avrupa’ya seyahat ediliyor mesajını verdik. Bunun için çok gururluyuz, seyahat etmeyi çok özlemiştik” dedi.

Avrupa’ya seyahat etmek isteyen Türk gezginlerin aşı pasaportuna sahip olmaları yeterli oluyor. Avrupa Rüyası otobüsle Avrupa turu rotası Ekim ayında da Türk gezginleri Avrupa şehirleri ile buluşturmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.