22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

AVRUPA’NIN EN İYİ 22 .MÜZESİ

33'üncü Avrupa Yılın Müzesi Ödülü'nü Almanya'nın Ozeaneum Müzesi alırken, İş Bankası Müzesi en iyi 22 müzeden biri oldu

AVRUPA’NIN EN İYİ 22 .MÜZESİ

11 Haziran 2010 / 15:55

TURİZMİN SESİ
İş Bankası Müzesi, Avrupa'nın en iyi 22 müzesi arasına girdi. Avrupa Müze Forumu (EMF) tarafından verilen Yılın Müzesi Ödülü için bu yıl Türkiye'den beş müze aday gösterildi. Bu yıl 33'üncü defa dağıtılan ödüllerde Avrupa'da Yılın Müzesi, Almanya'nın Ozeaneum Müzesi seçildi.

Yeni kurulan müzelerin desteklenmesi ve müzecilik alanındaki faaliyetlerin teşvik edilmesi amacıyla 1977 yılından bu yana ödül veren Avrupa Müze Forumu (EMF)'nun, 2010 sıralaması belli oldu ve ödüller Finlandiya'nın Tampere şehrinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Bu yıl Türkiye'den, İş Bankası Müzesi ile birlikte Sinop Arkeoloji, Çorum, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve Sunay Akın Oyuncak müzeleri, 33'üncüsü düzenlenen Avrupa Yılın Müzesi adayları arasında yer almıştı.

2007'de açılan İş Bankası Müzesi, İş Bankası'nın kuruluşundan itibaren iktisadi, sosyal ve kurumsal gelişimine ait verilerin bir araya getirildiği, aynı zamanda cumhuriyetin iktisadi tarihini de yansıtan kurum tarihi müzesi niteliğiyle Avrupa'nın en iyi 22 müzesi arasında yerini aldı.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.