22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

AXA SİGORTA AZERBAYCAN'DA

AXA'nın iştiraki olan AXA Seguros İspanya, Azerbaycan'da faaliyet gösteren Mbask Sigorta Şirketi'nin yüzde 51 hissesini satın aldı

AXA SİGORTA AZERBAYCAN'DA

20 Ekim 2010 / 19:01

TURİZMİN SESİ
Bu satın alma ile AXA, gelişmekte olan pazarlardaki etkinliğini daha da artırarak Azerbaycan sigorta sektörüne girmiş bulunuyor. Operasyon sonucunda, ayrıca Unibank ile banka sigortacılığı konusunda da anlaşmaya varılmış oldu. AXA Mbask Azerbaycan çalışmalarını AXA Akdeniz ve Latin Amerika bölgesi kapsamında ancak AXA SİGORTA Türkiye'ye bağlı olarak sürdürecek. AXA SİGORTA Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Cemal Ererdi, yeni şirketin yönetim kurulunda görev alacak olup, AXA MBask Sigorta şirketinin gelişiminden, Azerbaycan ile başlayan ve çevre ülkelerin katılımı ile oluşacak bir alt bölge oluşumundan sorumlu üye olacak. AXA MBask sigorta şirketinin CEO'su ise AXA SİGORTA Kurumsal Teknik ve Bilgi Teknolojileri Başkanı Yavuz Ölken olacak. Ölken, AXA SİGORTA'daki görevlerine de devam edecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AXA MBask CEO'su Yavuz Ölken “MBASK'ın operasyonları deneyimli profesyonellerden oluşan bir ekip tarafından yoğun uzmanlıkla ele alınmaktadır. Bizim ekibimizin de katılımı ile MBask'ın rekabet avantajını güçlendirme imkânına sahibiz” dedi. Bunun yanında Ölken, Azerbeycan pazarında sigortacılığın gelişimi için sektöre destek vermek adına gerek AXA SİGORTA Türkiye gerekse AXA Grubu deneyimlerinden de faydalanılacağını vurguladı. 1992 yılında kurulan MBASK Sigorta Şirketi kasko ve seyahat sigortası gibi ana segmentlerde lider konumda. Bu operasyonla AXA, 300'den fazla acente ve bölgenin %50'sinden fazlasını kapsayan Unibank şube ağı aracılığıyla ürünlerini tüketici ile buluşturacak.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.