22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

AYVALIK LEONTİNA VADUVA AĞIRLAYACAK

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA), Romanyalı ünlü soprano Leontina Vaduva'yı yeniden ağırlayacak.

AYVALIK LEONTİNA VADUVA AĞIRLAYACAK

13 Mayıs 2009 / 18:20

TURİZMİN SESİ


Vaduva, 07-14 Temmuz 2009 tarihleri arasında İzmir Fransız Kültür Merkezi'nin desteğiyle gerçekleştirilecek Şan ve Opera Ustalık Atölyesi'nde, genç Türk opera sanatçılarına dünya çapındaki deneyimlerini aktaracak.

Son başvuru tarihi 12 Haziran 2009 olarak belirlenen ve kontenjanı 15 kişiyle sınırlandırılan atölyenin kayıt işlemleri için ayrıntılı bilgi www.ayvalik-music.com adresinden alınabiliyor. AIMA kapsamında, 24 - 31 Temmuz'da Klaus Kanngiesser yönetiminde “Viyolonsel Masterclass” ve 28 Ağustos - 04 Eylül tarihleri arasında İdil Biret yönetiminde “Piyano Masterclass” düzenlenecek.

Yurtdışında çok sayıda örneği görülen çalışmanın Türkiye'deki öncüleri arasında yer alan ve Ayvalıklıların geleneksel “imece” kültürüyle 11. yıla ulaştırdığı AIMA, standardı yüksek ve katılımcıların kendilerini ifade edebildikleri bir eğitim olanağı sunuyor.


Leontina Vaduva
Romanya'da 1964 yılında dünyaya gelen soprano, eğitimini Bükreş Konservatuvarı'nda tamamladı. Uluslararası kariyerine, 1987'de Toulouse Operası'nda, şef Michel Plassons yönetiminde yorumladığı Massenet'nin Manon rolüyle adım attı.

1987 yılından bu yana Metropolitan, San Francisco, Los Angeles, Münih, Zürih, Cenevre, Hamburg, Brüksel, Barcelona, Buenos Aires operalarında Zubin Mehta, Kent Nagano, Charles Mackerras, Antonio Pappano gibi şeflerle sahneye çıktı.

Natalie Dessay, Thomas Hampson, Samuel Ramey, Jose van Dam, Roberto Alagna, Maria Ewing, Luis Lima, Susan Graham, Placido Domingo gibi opera şarkıcıları ile Rigoletto, Carmen, Don Pasquale, Figaro'nun Düğünü, La Traviata, Poppea'nın Taş Giymesi, Faust, Falstaff gibi pek çok eserde sahneyi paylaştı.

Fransa'nın İtalyan asıllı tenoru Roberto Alagna ile birlikte oynadıkları Gounod'nun Romeo ve Juliet, Puccini'nin La Boheme, Offenbach'ın Hoffmann'ın Masalları operalarını seslendirdiği CD ve DVD kayıtları, halen en çok satanlar listelerinde yer alıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.