23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

AZERİLER ALİEV’İ UNUTMADI

Azerbaycan'ın 3. Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, ölümünün 6. yıldönümünde Bakü`de düzenlenen bir törenle anıldı

AZERİLER ALİEV’İ UNUTMADI

13 Aralık 2009 / 10:31

TURİZMİN SESİ


Anma törenleri çerçevesinde Haydar Aliyev`in mozolesine çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu. Binlerce Azerbaycanlı, mozolenin önünden geçerken çiçek bırakarak Haydar Aliyev`e olan sevgilerini gösterdi. Aliyev`in mezarı başında düzenlenen törende Haydar Aliyev`in oğlu Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de hazır bulundu. Aliyev'in ardından, Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade, Meclis Başkanı Oktay Asadov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Ramiz Mehtiyev mozole önüne gelerek, çiçek bırakıp saygı duruşunda bulundular.


Törende, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Ataşesi Özhan Ayaş, KKTC Azerbaycan Temsilcisi Zeki Gazioğlu ile elçilik personeli de bulundu. 1993 yılında Azerbaycan Cumhurbaşkanı seçilen Haydar Aliyev, 10 yıllık görevi süresince Azerbaycan`ın çağdaşlaşması yolunda birçok sosyal ve ekonomik projeye imza atmıştı.

Haydar Aliyev, Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı ve Bakü-Tiflis-Erzurum Doğal Gaz Boru Hattı'nın mimarı olarak biliniyor. Haydar Aliyev`in ölümünün 6. yılı dolayısıyla Azerbaycan'ın bütün şehirlerinde ve yurt dışında çeşitli toplantılar düzenlendi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.