27 Temmuz 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya30°C
  • Ankara28°C

BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ KİTABI YAYINLANDI

MY Executive tarafından hazırlanan Aile Şirketlerinde Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği kitabı yayınlandı

Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği kitabı yayınlandı

11 Şubat 2022 Cuma 09:54

TURİZMİN SESİ


MY Executive tarafından iş dünyasının nabzını tutularak hazırlanan Aile Şirketlerinde Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği kitabı yayınlandı. Türkiye’nin önde gelen iş liderlerinin, profesyonel yöneticilerinin, akademisyenlerin ve ekonomi basınında görev alan gazetecilerin görüş ve değerlendirmelerinin yer aldığı bu kitabın dijital versiyonuna, açık kaynak olarak da www.myexecutive.com.tr adresinden ulaşılabilinir. MY Executive Kurucu ortağı Müge Yalçın, kitapla ilgili yaptığı açıklamada, “Aile şirketlerinin üst düzey yöneticileri, hissedarları başta olmak üzere genel olarak tüm iş dünyasının yararlanacağı bu değerli kaynağı, MY Executive yayınlarına eklemenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Kitabımızın, ülkemizde ‘doğru oluşturulmuş’ yönetim kurullarının oranının artmasına ve böylece şirketlerin sürdürülebilir başarısına katkı sağlamasını umut ediyorum” dedi.

Üst düzey yönetici temini hizmeti sunan MY Executive, iş dünyasının nabzını tutarak hazırladığı referans yayınlar serisine üçüncüsünü ekledi. Aile Şirketlerinde Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği – Zamanı geldi mi? Ne söylüyor, ne düşünüyorlar? adlı kitapta, serinin daha önceki yayınlarında da olduğu gibi bir anket çalışmasının sonuçlarının yanı sıra konuyu derinlemesine ele alan röportajlar ve makaleler yer alıyor. Tuncay Özilhan, Murat Ülker, Ümit Boyner, Simone Kaslowski, Perihan İnci, Orhan Turan, Feyyaz Ünal gibi iş liderleriyle yapılan röportajlar, aile şirketlerinin başarılarının sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak, tecrübe edilmiş öneriler sunuyor. Ayrıca kitapta Aclan Acar, Dr. Tamer Saka, Hurşit Zorlu, Ahmet Dördüncü, Dr. Yılmaz Argüden gibi duayen profesyonel yöneticilerin; yönetim kurullarının doğru oluşturulması ve etkili çalışması konusundaki görüş ve değerlendirmeleri bulunuyor. Ekonomi basınının önemli isimlerinin de makaleleriyle katkı sağladığı kitabın dijital versiyonuna www.myexecutive.com.tr adresinden ulaşılabilinir.

Doğru oluşturulmuş yönetim kurulları şirketlerin sürdürülebilir başarısına katkı sağlıyor
Aile şirketlerine, yönetim kurullarının yapısını oluştururken yararlanabilecekleri bir kaynak sunmak amacıyla bu kitabı hazırladıklarını belirten MY Executive Kurucu ortağı Müge Yalçın, “Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) konuya ilişkin yasal düzenlemesinden önce iş dünyasının nabzını tutan ve 2011 yılında MY Executive yayınlarının ilk kitabı olarak çıkardığımız Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği – Zamanı geldi mi? Ne söylüyor, ne düşünüyorlar? iş dünyasında büyük ses getirmişti. Büyük ve çok hızlı bir dönüşümün yaşandığı günümüzde de bu kitabımızla ülkemiz ekonomisinin lokomotifi aile şirketlerine odaklandık. Daha önceki kitaplarımızda da olduğu gibi hem geniş katılımlı bir anketle aile şirketlerinde yönetim kurulu yapısını ortaya koymaya çalıştık hem de iş dünyasının değerli liderleriyle yaptığımız röportajlarla konuyu derinlemesine ele aldık. Kitabımızın ilk bölümünde sonuçlarını paylaştığımız anketimize 121 aile şirketi katıldı. Paylaştıkları bilgilerle, aile şirketlerinde yönetim kurullarının yapısı hakkında önemli veriler elde ettik. İş dünyasının çok değerli isimlerinden aldığımız görüş, düşünce ve değerlendirmeler de anketin genel hatlarıyla ortaya koyduğu tabloyu daha iyi anlamamızı sağladı. Özetle; kitapta yer alan her bir yazı, çok uzun yılların deneyimini, birikimini yansıtıyor ve paha biçilmez öneriler içeriyor. Aile şirketlerinin üst düzey yöneticileri, hissedarları başta olmak üzere genel olarak tüm iş dünyasının yararlanacağı bu değerli kaynağı, MY Executive yayınlarına eklemenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Bu kitabımızı da daha öncekilerde olduğu gibi iş dünyasının kanaat önderleriyle paylaşacak ve dijital platformlarda, açık kaynak olarak erişime sunacağız. Kitabımızın, ülkemizde ‘doğru oluşturulmuş’ yönetim kurullarının oranının artmasına ve böylece şirketlerin sürdürülebilir başarısına katkı sağlamasını umut ediyorum” dedi.  

Aile şirketleri ekonomide belirleyici rol oynuyor
Türkiye’de faaliyet gösteren işletmelerin yüzde 95’ini aile şirketleri oluşturuyor. Ülkemizdeki istihdamın yüzde 80’ini aile şirketleri yaratıyor. Bu veriler göz önüne alındığında, aile şirketlerinin sürdürülebilir başarısının ülke ekonomisi için ne kadar kritik bir önem taşıdığı daha net anlaşılıyor. Ayrıca araştırmalar, 2025 yılına gelindiğinde dünyadaki en büyük şirketlerin yüzde 40’ının aile şirketi olacağını ortaya koyuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.