BAĞLIKAYA: “TÜRK TURİZMİ NE YAZIK Kİ RAKİPLERİMİZLE AYNI HIZDA İLERLEMİYOR”
Turizm sektörünün farklı ihtisas alanlarından nitelikli temsilcileri bir araya getiren GlobeMeets’in üçüncüsünde sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum dedi

11 Eylül 2025 Perşembe 21:29
TURİZMİN SESİ
Rakip ülkelerle kıyaslama yapılmadan, yalnızca geçmiş yıllarla karşılaştırarak açıklanan ‘rekorlar’, herkesin hızla ileriye koştuğu bir dönemde geride kaldığımız gerçeğini gizleyemiyor. Uluslararası rekabet ortamında geri kalmamak için günlük kararlarla değil, uzun vadeli ve sürdürülebilir stratejilerle hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Bağlıkaya, sözlerine şöyle devam etti: “Türk turizmi ne yazık ki rakiplerimizle aynı hızda ilerlemiyor. Artık turizmde paradigma değişikliğine gitmenin, vakit kaybetmeden ortak akılla oluşturulmuş yeni stratejileri hayata geçirmenin zamanı geldi. Katma değeri yüksek turizm segmentlerine odaklanan bir aksiyon planını hızla uygulamaya koymalıyız.”
GlobeMeets’in turizm sektörü açısından büyük önem taşıdığını belirten Bağlıkaya, şu ifadeleri kullandı: “Bugün geldiğimiz noktada, turizmin ülke geneline ve tüm yıla yayılmasına dayanan vizyon ve stratejiler her zamankinden daha fazla önem kazanmıştır. TÜRSAB olarak bu dinamikleri dikkate alarak turizme yaklaşımımızı sürekli geliştiriyor ve yeniliyoruz. Bu vizyon doğrultusunda çalışmalarımızı hayata geçirirken özel bir hassasiyetle hareket ediyoruz.”
Bağlıkaya, turizm profesyonellerinin aynı masa etrafında buluştuğu, ortak vizyon geliştirdiği ve iş birliği fırsatlarını değerlendirdiği organizasyonların sektöre önemli katkılar sunduğunu belirterek şunları söyledi: “Farklı coğrafyalardan karar vericileri, hizmet sağlayıcıları ve turizm paydaşlarını bir araya getiren GlobeMeets, bu noktada önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Bağlıkaya,Turizmde yenilikleri ve geleceği kucaklayan GlobeMeets benzeri projelerin geliştirilmesi ve desteklenmesi bu nedenle her zamankinden daha büyük önem taşıyor dedi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.