21 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BAKAN ÇAĞLAYAN PİYANO RESİTALİ VERDİ

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı'nın, büyükelçiliğin rezidansında onuruna verdiği yemeğe katıldı.

BAKAN ÇAĞLAYAN PİYANO RESİTALİ VERDİ

24 Ekim 2009 / 16:59

TURİZMİN SESİ


Türkiye-Cezayir İş Forumuna katılmak ve çeşitli resmi temaslarda bulunmak üzere kalabalık bir iş adamı heyetiyle Cezayir'e gelen Dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı'nın, büyükelçiliğin rezidansında onuruna verdiği yemeğe katıldı.

Yemeğin ardından kaldığı otele dönen Çağlayan, lobide bulunan piyano ile kısa bir resital verdi. Çevresine toplanan iş adamlarına, "Sadece ticaret yapmak için değil, sizlere moral vermek için de buradayız" diyen Çağlayan, Türk sanat müziğinden bazı eserler çaldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çağlayan, Cezayir temasların ın oldukça verimli geçtiğini, ilk günden 8 firmanın 100 milyon dolarlık iş bağlantısı yaptığını, bu rakamın önümüzdeki günlerde 2-3 katına çıkacağını söyledi.

Cezayir'in gelecek 5 yılda altyapı ve müteahhitlik sektörüne 200 milyar dolarlık yatırım yapma kararı aldığına işaret eden Çağlayan, bu yat ırımdan Türk firmalarının da pay alması gerektiğini belirtti. Çağlayan, "müşterinin ayağına giderek ancak mal satabilirsiniz, oturduğunuz yerden kimse sizden mal almaz, gidemediğin yer de senin değildir" diye konuştu.Çağlayan, Cezayir'de 5 milyar dolarlık, içinde 40 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği dünyanın en büyük 3. büy ük camisinin projesinin hazırlandığını belirterek, "Bu ihaleyi Türk firmalarının alması konusunda gerekli desteği vereceğiz" dedi.  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.