22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BAKAN ŞİMŞEK’TEN RESTORASYON DESTEĞİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski Van şehrinde bulunan ve restore edilen Hüsrevpaşa Camii ve Külliyesini gezdi

BAKAN ŞİMŞEK’TEN RESTORASYON DESTEĞİ

15 Ağustos 2011 / 16:28

TURİZMİN SESİ


Selahattin Akdaş (Van)- AK Partinin 10. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Van İl Başkanlığınca düzenlenen iftar yemeğine katılan Bakan Şimşek, teravih namazını restorasyonu tamamlanan tarihi Hüsrevpaşa camiinde kıldı. Namazın ardından eşi Esra Şimşek, Van Valisi Münir Karaloğlu ve Ak Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan'la birlikte cami avlusunda vatandaşlarla çaylı sohbet yaptı. Yanına yaklaşan çocuklarla da yakından ilgilenen Şimşek ve eşi, kendilerine ikram edilen irmik helvasını ve çayı yanına oturttuğu çocuklarla paylaştı. Vatandaşların sorunlarını da dinleyen Şimşek, daha sonra restorasyonu tamamlanan imarethane ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Hüsrevpaşa Camiinin restorasyon öncesi ve sonrasında çekilen resimlerini de inceleyen Şimşek, restorasyonu yürüten Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Şahabettin Öztürk'ten de çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Karaloğlu'nun ve Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan'ın restorasyon çalışmaları hakkında geniş bilgi verdikleri Bakan Şimşek, gazetecilere de açıklamalarda bulundu. Külliyenin; Van'a apayrı tarihi bir kimlik kazandırdığını belirten Şimşek: ''Van'ın ciddi bir tarihi birikimi var.

Fakat Birinci Dünya Savaşı'nın sırasında Kent, yakılıp yıkılmış. Dolayısıyla ciddi bir restorasyonla bu tarihi zenginlik ortaya çıkarılıyor. Ben yapılan çalışmaları çok takdir ettim. Bu proje biraz zaman alacak bir çalışma ve bir imkân meselesi. İnşallah çalışmalar devam edecek ve bu önemli tarihi şehir tam anlamıyla günyüzüne çıkarılacak. Van'ın zenginliklerinin insanlığa sunulması ile kent, daha fazla turist çekecek. Bunlar, hayırlı ve olumlu şeyler. Mimar Sinan döneminden kalan medrese ve cami, bu bakımdan çok önemli. Bu projeyi de elbette ki destekleyeceğiz.” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.