22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BAKANLIK'TAN HOLIDAYS 4U ÖNLEMLERİ

Holidays 4U'nun iflasına ilişkin Egeli turizmciler ile Marmaris'te bir toplantı gerçekleştiren Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, konuyla ilgili bakanlığın aldığı önlemleri açıkladı

BAKANLIK'TAN HOLIDAYS 4U ÖNLEMLERİ

09 Ağustos 2011 / 17:11

TURİZMİN SESİ


Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, İngiliz tur operatörü Holidays 4U'nun iflası sonrası Egeli turizmciler başta olmak üzere sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamayı dikkatinize sunuyoruz:

BASIN BİLDİRİSİ
08.08.2011 tarihinde Muğla'da Bakanlığımız öncülüğünde Muğla valisi Sayın Fatih Şahin, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (FETOB) ve Dalaman Havalimanı yetkililerinin katılımlarıyla İngiltere'de faaliyet gösteren tur operatörü Holidays 4U'nun iflasına ilişkin bir değerlendirme toplantısı yapılmıştır.

Holidays 4U aracılığıyla ülkemize gelen ve hâlihazırda ülkemizde tatillerini geçiren yaklaşık 13 bin kişi tatillerini tamamladıktan sonra sorunsuz olarak ülkelerine döneceklerdir.

Bakanlığımız ile Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliğimizin birlikte yürüttüğü çalışmalar neticesinde, önümüzdeki dönem için ülkemizden tatil ya da uçak bileti satın alan yaklaşık 43 bin Holidays 4U müşterisinin tatillerini ülkemizde geçirmelerini sağlamak amacıyla tur operatörü Thomas Cook 6 uçak tahsis etmiştir. Ayrıca TUI, Jet2 ve Wings Abroad tarafından da yeni uçuşlar konulabileceği öğrenilmiştir.

Toplantıda yapılan değerlendirmeye göre, önümüzdeki dönemde ülkemizden tatil ya da uçak bileti satın alan yaklaşık 43 bin Holidays 4U müşterisinin büyük bölümünün tatillerini geçirmek üzere yeniden ülkemize gelmesi öngörülmektedir. Bu amaçla Bakanlığımız ile Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliğimiz çalışmalarını sürdürmektedir.
İngiltere pazarında reklam ve birlikte reklam faaliyetlerimiz yoğun şekilde devam etmektedir. Ayrıca, İngiltere ekonomisinden kaynaklanan pazardaki daralmayı kapatabilmek için bu yıl Muğla'da turist sayısı bakımından artış gösteren Hollanda, Rusya, Türk Cumhuriyetleri, Danimarka, İtalya, Fransa gibi ülkelerde bölgeye yönelik workshoplar ve tanıtım kampanyaları düzenlenecektir.

Ocak- Temmuz döneminde Muğla'ya gelen turist sayısı önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 3 oranında bir artış göstermiştir.

Yıl sonuna kadar İngiltere pazarındaki azalışı kapatmak Bakanlığımız Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün ana hedefidir.



Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.