22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BALIKÇILAR “VİRA BİSMİLLAH” DEDİ

Balık sezonunun başlaması nedeniyle Beykoz Poyrazköy Balıkçı Barınağı'nda; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve birçok bürokrat balıkçılarla birlikte " Vira Bismillah" dediler

BALIKÇILAR “VİRA  BİSMİLLAH” DEDİ

02 Eylül 2012 / 17:00

TURİZMİN SESİ


Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer ve vatandaşlarla birlikte Poyrazköy Balıkçı Barınağı'nda su ürünleri av sezonunda ağların bereketli dolmasını dilediler.Türkiye'de ticari ruhsatlı 88 bin, amatör ruhsatlı 63 bin olmak üzere 150 bin civarında balıkçılıkla uğraşan vatandaş ve 50 bin civarında da tekne bulunduğunu açıklanırken balıkçılığın hükümetten  destekler almaya devam edeceği de belirtildi.

Bakan Mehdi Eker, balıkçılık faaliyetinin 3 tarafı denizlerle çevrili ülkede yüz binlerce vatandaşın hem geçim, hem de önemli bir besin kaynağı olduğunu söyledi.Bakan Eker, denizlerde 2 bin 400 civarında balıkçılık tesisi olduğunu, buralarda yetiştiricilik faaliyeti yapıldığını kaydetti. Eker, geçen yıl yüzde 8,8 büyüyerek bu alanda dünyada 2. olan ülkede su ürünleri sektörünün yüzde 20 oranında büyüdüğünü hatırlatarak, su ürünleri sektörünün Türkiye'nin ekonomik faaliyetleri içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.Bakanlık olarak yavru balık yetiştirerek denizlere bıraktıklarını, özellikle nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kalkan ve mersin balıklarının bu yıl denizlere bırakıldığını aktaran Eker, BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) verilerine işaret etti. Bu verilere göre Türkiye'nin su ürünleri yetiştiriciliğinde büyüme hızında 3. sırada olduğunu bildiren Eker, bu alandaki ihracatın 26'dan 67 bin tona çıktığını, Türkiye'nin 395 milyon dolar değerinde su ürünü sattığını kaydetti.

Balıkçılarının işlerinin zor olduğunu, bu faaliyeti sürdürmenin ancak aşk, fedakârlık ve çalışmakla mümkün olacağının altını çizen Eker "Hükümet olarak hep balıkçılarımız yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Gerek krediler, gerek desteklemeler gerekse düzenlemelerle bir şekilde sizinle bir arada olacağız, sizinle birlikte kararlarımızı gözden geçirip değerlendireceğiz. Bunu, özellikle bilmenizi istiyorum. Bugüne kadar bakanlığımızı kapıları siz balıkçı kardeşlerimize hep açık oldu, bundan sonra da açık olacak" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.