22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BALIKÇILIK EĞİTİM MERKEZİ

Sarıyer Belediyesi tarafından Balıkçılığın sürdürülebilir ve verimli yapılabilmesi için oluşturulan Balıkçılık Eğitim Merkezi' açıldı

BALIKÇILIK EĞİTİM MERKEZİ

28 Ağustos 2011 / 13:40

TURİZMİN SESİ
Özgür Güvenç İstanbul (Anayurt) Gün geçtikçe yok olma sınırına gelen ve azalan balıklarımızın korunması amacıyla Sarıyer Belediyesi tarafından Balıkçılığın sürdürülebilir ve verimli yapılabilmesi için oluşturulan Balıkçılık Eğitim Merkezi' açıldı. Eğitim merkezinin gerçekleşmesi Sarıyer Belediye Başkanlığı, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV), Sarıyer İlçesi Su Ürünleri Kooperatifleri arasında yapılan işbirliği sonunda yapılan protokolünün imzalanması ile yaşama geçti.

Bu protokol kapsamında, Sarıyer'de balıkçılık ve midyecilikle ilgili sorunların ve ihtiyaçların belirlenmesi, çözüm yollarının araştırılarak proje hazırlanması, balık ve midyenin AB standartlarında yapılanması, işlenmesi ve pazarlanması, en kaliteli balık ve midyenin uygun fiyattan alıcıya ulaştırılması, ihtiyaç duyulan eğitim, seminer ve diğer etkinliklerle desteklenmesi yönünde çeşitli çalışmaların gerçekleştirileceği kayıt altına alındı. Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV ) başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk “Balıkçılık Eğitim Merkezi'nin faaliyete geçmesi ile birlikte balıkçılığın çok daha sağlıklı ve bilinçli koşullarda yapılması ve geliştirilmesi için önemli bir adımın atıldığını “ söyledi.

Boğaz başta olmak üzere denizlerimizde balıkçılığın kalitesini yükseltmek ve daha bilinçli hale getirmek adına açılan eğitim merkezinin bir başlangıç olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Şükrü Genç,” Yaşamı kolaylaştırmak, kaliteyi artırmak ve en yüksek düzeyde verimliliği sağlamak adına Balıkçılık Eğitim Merkezi'nde verilecek eğitimin önemlidir, katılım oranının artması için Su Ürünleri Kooperatifleri ve derneklerine büyük rol düşüyor” dedi. İstinye Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Rıfat Akyüz ve Rumelikavağı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Aslan, açılan eğitim merkezi ile balıkçılık standartlarının yükselerek, daha iyi şartlarda gerçekleşeceğine inandıklarını belirterek, diğer kooperatif temsilcileri adına Sarıyer Belediyesine balıkçılık ile ilgili hizmet ve projelerinden memnun olduklarını belirttiler. Sarıyer Belediyesi Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü binasında yapılan törene ayrıca Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Belediye Başkan Yardımcıları Seçkin Özdemir, Adnan Ayber, Mustafa Tok, Mehmet Metilli ve Sarıyer Su Ürünleri Kooperatifleri'nin temsilcileri ve balıkçılar katıldılar.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.