22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BALKAN MÜZİK ŞÖLENİ ÜSKÜP'TE

Yaptığı yayınlarla Türkiye dışında Orta Asya veBalkanlarda da geniş bir dinleyicisi bulunan TRT; "barış, sevgi ve dostluğun" yanındayız diyerek Balkan Şöleni adıyla unutulmayacak bir konsere adını yazdırıyor

BALKAN MÜZİK ŞÖLENİ ÜSKÜP'TE

26 Ağustos 2012 / 12:28

TURİZMİN SESİ 


Attila Güvenç
İstanbul( Anayurt)-Balkan ülkeleri halklarının akıllarından silinmeyecek konserde farklı ülkelerden  farklı sesler, farklı kültürler 1 Eylül günü  Üsküp'teki Makedonya Meydanı'nda rüya gibi bir müzik şöleninde aynı sahneyi paylaşacaklar. Rabia Yılkaz Bıçakcı'nın yapım ve yönetimindeki konser
3 saatten fazla sürecek.

BALKAN ŞÖLENİ'NDE YILDIZ YAĞMURU VAR

Balkanların en tanınmış ses sanatçıları özellikle de genç kuşağın hayranlık duyduğu yıldız isimler, yıldız yağmuru olarak Üsküp'ten dünyaya seslenecekler.

Makedonya'dan Esma Recepova, İsmail Lumonovski, Bosna Hersek'ten Hanka Paldum, Bulgaristan'dan Georgi Hristov ve Teodosii Spassov, Arnavutluk'tan İrma Libohova, Yunanistan'dan Chiristo Papadoupoulos, Hırvatistan'dan Mirko Svendo,  Sırbistan'dan Ksenija  Mijotovic, Kosova'dan Skurte Feyza, Türkiye'den ise Suzan Kardeş , Şükriye Tutkun ve Serkan Çağrı, Balkan Şöleni'nde şarkılar ve  türkülerle seslenecekler ayrıca konsere katılan farklı ülkelerin sanatçıları ise ilk kez birlikte  düetler yapacaklar.

Konserde yer alacak Balkan ülkeleri  sanatcıları,kültürlerini  müzik aracılığıyla Üsküp'te duyuracaklar. Katılımcı ülkelerin en sevilen sanatçıları geleneksel müziklerinin en beğelinenlerini bu konserde seslendirirken yerel ezgilere de büyük bir senfonik orkestra eşlik edecek.

Seslendirilecek eserlerin senfonik şekilde yeniden düzenlendiği konserde, etnik sazlar klasik müzikle harmanlanarak birlikte seslendirme yapacaklar .Bu müzik şöleni, Balkan ülkelerinin ortak sesi, farklılıkların ve benzerliklerin buluşma gecesi olurken şölenin dili, müziğin ve dostluğun dili olarak kalplerdeki yerini alacak.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.