23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BARCELONA TÜRKİYE’DEN TURİST BEKLİYOR

Barcelona, 2010 yılında, Türkiye'den aldığı turist sayısını 2 kat artırmayı hedefliyor

BARCELONA TÜRKİYE’DEN TURİST BEKLİYOR

01 Temmuz 2009 / 18:39

TURİZMİN SESİ


2008 yılında 40 bine yakın Türk turisti ağırlayan Barcelona, 2010 yılında 100 bine yakın Türk turisti Barcelona'da misafir etmeyi hedefliyor… Gelecek yıl Türkiye'den aldığı turist sayısını 2 kat artırmaya planlayan Barcelona, Türkiye'de tanıtım atağına geçti.

Barcelona Turizm Ofisi, Türk Havayolları (THY), Retur Seyahat Acentaişbirliği ile 30 Haziran tarihinde, Ceylan Intercontinental Hotel'de, 'Barcelona Tanıtım Günleri' düzenlendi. Barcelona Belediye Başkan Yardımcısı Jordi William Carnes, Barcelona Turizm Ofisi Genel Müdürü Pere Duran, THY Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Ziya Taşkent, Retur Seyahat Acentası Genel Müdürü İskender Çayla ile Türkiye ve İspanya'dan turizm sektör temsilcileri katıldı.

 
Yapılan sunumda, turistik bir destinasyon olan Barcelona'nın, İspanya turizmi ile dünya turizmi içindeki yeri ve önemi anlatıldı. Barcelona'nın tarihten kültüre, kongre turizminden sağlık turizmine kadar geniş bir turizm potansiyelinin olduğu kaydedildi. Geçtiğimiz yıl Barcelona'da 40 bine yakın Türk turisti ağırladıklarını kaydeden Barcelona Belediye Başkan Yardımcısı Jordi William Carnes, “2010 yılı hedefimiz, Türkiye'den aldığımız turist sayısını 2 kat arttırarak, yaklaşık 100 bin Türk turist sayısına ulaşmaktır” dedi. Global kriz nedeniyle oda fiyatlarının % 7 ile % 8 arasında ucuzladığını anlatan Jordi William Carnes, Barcelona'da 6 gün konaklama fiyatının 300 Euro ile 700 Euro arasında değiştiğini söyledi.

Barcelona'yı, bu yıl 300 etkinlik ile tanıtacağız
Global krize karşı çok ciddi bir tanıtım atağına geçtiklerini açıklayan Barcelona Turizm Ofisi Genel Müdürü Pere Duran, “Son 3 haftadır, 3 ayrı destinasyondaki şehirlerde Barcelona'nın tanıtımını yapıyoruz. Kuzey Amerika, İskandinavya, Orta Avrupa ve ardından şuan İstanbul'dayız. Bu yıl, 300 ayrı etkinlik yaparak şehrimizi tanıtacağız” dedi.

İspanya'da en az etkilenen şehirlerden biri, Barcelona
Tatil turizmi yapan Roma, Floransa, Venedik gibi şehirlerin global krizden ciddi anlamda etkilendiğini ve etkilenmeye devam edeceğini ifade eden Pere Duran, “Kriz, bütün büyük şehirleri olumsuz etkiledi. Özellikle, Ocak-Şubat-Mart aylarında, %- 20 daralma yaşadık. Nisan ayından itibaren yükselişe geçtik ve % artı 8 olduk. İspanya'da turizminde en şanslı şehirlerden biri Barcelona'dır. Nitekim, kongre turizminden sağlık turizmine, tarih- kültür turizminden eğlence turizmine kadar geniş bir potansiyele sahip olan kentimiz, sadece tatil destinasyonu olmayıp, şehir turizmi yaptığı için bu yıl da, en azından geçtiğimiz yıl ağırladığımız 6 milyon turist sayısına ulaşacaktır” diye konuştu.

Türk turist: para harcamayı, yemek yemeyi, eğlenmeyi seviyor
Barcelona'ya giden turist sıralaması içinde Türklerin 10 ile 13. sırada yer aldığını anlatan Pere Duran, “Barcelona'ya en fazla gelen turist sayısında, ilk sırada İngiliz turistler var. İngiliz turisti, Fransız, İtalyan, Alman turistler takip ediyor. Sıralamada, Türk turist sayısı ilk 10 ile 13 arasında değişiyor. Ülkemize gelen Türk turistler, para harcamayı, yemek yemeği, eğlenmeyi seviyor. Bu yıl ve gelecek yıl ağırladığımız Türk turist sayısını 2 kat arttırmak için İstanbul'da tanıtım atağına başladık. Aynı zamanda, bu hedefimizi koymamızda, THY'nin çok büyük rolü vardır. Geçen yıl haftada 10 uçak varken, bu sene 14 uçağın olması, her iki ülke arasında karşılıklı turist akışının artmasına neden olacaktır” şeklinde konuştu.

İspanyol turistler, Türkiye'yi seviyor
İspanyol turistlerin İstanbul, Kapadokya, Antalya gibi destinasyonlara yoğun ilgi gösterdiğini belirten Pere Duran, “İspanyol turistler, Türkiye'ye gelmeyi çok seviyor. Türkiye sahip olduğu tarihi- kültürel zenginliği, kongre, alışveriş, eğlence gibi turizm potansiyeline sahiptir. Bu potansiyeli görmek isteyen İspanyol turistler, Türkiye'yi görmekten büyük keyif almaktadır” diye konuştu.

İstanbul, 10 yılda şehir turizminde 1 numara olacak
İstanbul'un gelecek 10 yıl içerisinde, Avrupa içinde, şehir turizminde 1 numara olacağını açıklayan Pere Duran, “İstanbul'un çok ciddi bir turizm potansiyeli var. Bu şehre her geldiğimde büyüleniyorum. Sahip olduğu potansiyel ile İstanbul, gelecek 10 yıl içerisinde şehir turizminde 1 numara olacaktır” şeklinde konuştu.

İspanya'nın tanıtım modelini örnek almalıyız
Turizmde başarıya ulaşabilme noktasında, İspanya'nın yurtdışında ciddi bir tanıtım ve pazarlama çalışmaları yaptığını belirten Retur Seyahat Acentası Genel Müdürü İskender Çayla, “Global krizden olabildiğince az etkilenmek için İspanya, turizmde tanıtım atağına geçti. Türkiye olarak, bizim de, İspanya tanıtım modelini doğru değerlendirmemiz gerekiyor” diye konuştu. Özellikle, şehir tanıtımı konusunda Barcelona'nın çok özel bir yapılanma gerçekleştirdiğini belirten Çayla, benzer çalışmanın Istanbul için de yapılmasının yararlı olacağını belirtti.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.