22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BAŞARAN ULUSOY’DAN AÇIKLAMA

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise TURİNG Başkanlığı dönemi için ortaya atılan iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı

BAŞARAN ULUSOY’DAN AÇIKLAMA

27 Haziran 2012 / 17:31

TURİZMİN SESİ


Ulusoy yaptığı açıklamada şunları kaydetti. 22.05.2012 tarihi itibariyle ayrılma kararı aldığım Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu ile ilgili olarak, 27.06.2012 tarihinde elektronik ortamdaki bazı turizm portallarında, Kurumun dönemimdeki faaliyetleri ile ilgili yanlış bilgilendirmeler olduğunu tespit etmiş bulunmaktayım.

1) Öncelikle belirtmeliyim ki, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu yönetimine seçimle değil, mahkeme kararı ile kayyum olarak atandım. Kaldı ki Kurum, 2004 yılından bu yana Kayyum ile idare edilmektedir.
2) Yönetim Kurulu Kayyum Üyeliğimin ardından Kurulun kendi arasında yaptığı görev dağılımında Başkanlığım oybirliği ile kabul edildi.
3) Kurum bünyesinde yapılan yeni üye kaydı, tüzük ve nizamlara uygun bir şekilde gerçekleştirilmiş olup, iddia edildiği gibi herhangi bir aykırılık bulunmamaktadır.
4) Yine, “ihale usulsüzlüğü” şeklinde nitelendirilen eylem/eylemlere ilişkin olarak, dönemimde Kurum olarak herhangi bir ihale işlemi gerçekleştirilmemiştir.

Yukarıdaki açıklamalarım doğrultusunda; Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nun ülkemiz açısından önemi çerçevesinde, uzun bir süredir içerisinde bulunduğu bu hassas dönemi bir an önce aşması en büyük temennimdir.

Kaldı ki, yazıda bahsi geçen “yeni üye kaydı ile seçilmeyi garanti etmek”, son derece yanlış ve yersiz bir iddiadır.

Özellikle ifade etmeliyim ki, 45 yıllık cemiyet hayatımda, inandığım ve karar verdiğim hiçbir seçimde, seçilememe gibi bir kaygım olmamıştır. Zira; benim en büyük dayanağım; ülkeme olan sevgim, bilgime olan güvenim, yaptığım işe duyduğum saygı ve en önemlisi de hiçbir zaman yitirmediğim çalışma azmimdir.

Herkese sağlıklı ve başarılı günler dilerim.
Saygılarımla,

Başaran ULUSOY

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.