22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BAŞBAKAN ERDOĞAN, BASINLA BULUŞTU

Erdoğan, basın yayın kuruluşlarının genel yayın yönetmenlerine Dolmabahçe'deki Başbakanlık çalışma ofisi'nde verdiği iftar yemeğinde biraraya geldi

BAŞBAKAN ERDOĞAN, BASINLA BULUŞTU

18 Eylül 2009 / 19:00

TURİZMİN SESİ


Erdoğan, basın yayın kuruluşlarının genel yayın yönetmenlerine Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, demokratik açılım süreci ve gündeme ilişkin konuları değerlendirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milli birlik süreci olarak ele aldıkları demokratik açılım sürecinin kararlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Buradan geriye dönüş söz konusu değil" dedi. "Bir milli birlik süreci olarak ele aldığımız bu demokratik açılım sürecimiz kararlı bir şekilde devam ediyor" diyen Başbakan Erdoğan, bu konuda bazı dedikoduların yaygınlaştırıldığını, ancak bunlara kulak asmadıklarını söyledi.
Başbakan Erdoğan, "Bu konuda AK Parti iktidarı olarak kararlıyız. Buradan geriye dönüş söz konusu değil" dedi.

Koordinatör bakan olarak İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın süreci hızla devam ettirdiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu çalışmalara müteakiben Meclisin açılmasıyla birlikte adımlar ımızı parlamento çatısı altında... Çünkü muhatap olarak milletimizi görüyoruz, milletimizin vekillerini görüyoruz. Bu bir devlet projesi olarak gündemdedir.

Bunu böyle biliyoruz. Ve 'içeriğinde neler var?' diyenler açısından söylüyorum... Tabii ki bu daha sonra detaylarıyla ortaya konacak, ama benim şu anda kısa olarak anlatabileceğim şey, tabii başta terör sorunu olmak üzere ülkemizdeki hak ve özgürlükler noktasındaki sıkıntılar, işsizlik, yani sorun alanları nelerse bu sorun alanları üzerinde bizler bir demokratik açılımı parlamento çatısı altında gerçekleştirelim ve milletçe bu adımı beraber atalım istiyoruz.

Bu konuda da tabii birinci derecede sorumluluk, iktidar olarak, hükümet olarak bize düşmekte ve bizler de bildiğiniz gibi yüzde 1'in üzerinde oy alan, parlamento içi, parlamento dışı bütün partilere bu konuyu anlatabilmek için, kendilerinin bize bu konuda söyleyebilecekleri ne varsa bunları dinleyebilmek için İçişleri Bakanımızı koordinatör bakan olarak belirledik ve gönderdik. MHP, yazılı olarak buna ret cevabı verdi. CHP, yazılı ret cevabı vermedi, sözlü olarak ret cevabını verdi. Ve tabii farklı şeyler, ağır ithamlar yapıldı ve hep yapılıyor, ama diğer partileri sayın Bakanımız ziyaret ettiler. Sivil toplum örgütleriyle aynı şekilde görüşmeler yapıldı, yapılıyor."

Başbakan Erdoğan, parlamentonun açılmasıyla birlikte bu konuyla ilgili kapalı oturum düşünceleri olduğu gibi gerekirse açık oturum da yapabileceklerini ifade ederek, bu konuda herhangi bir sıkıntıları olmadığını söyledi. "MHP lideri Bahçeli, 'Biz bunu teşhir ederiz' ifadesini kullanabiliyor. Anayasa'ya rağmen tabii bunlar da hoş şeyler değil" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu süreç içerisinde derdimiz, partimizi kurduğumuz zaman programımıza da koyduğumuz, ister adına Kürt sorunu deyin, ister adına Güneydoğu, Doğu sorunu deyin, ama ülkemizde bu bölgelerde bir sıkıntının olduğu malum bir gerçek. Peki 'buna ne zaman başlandı?' denilince de tabii bu yeni bir süreç değil. Biz partimizi kurarken bunu programımıza yerleştirdik.

Daha sonra 2005 yılında Diyarbakır'da bununla ilgili bir konuşmam oldu. Bundan sonraki süreçte de biz attığımız her adımla bölgeye yönelik bu sıkıntıları giderici birçok yatırımı da gerçekleştirdik. Bizim şu ana kadar bölgede yaptığımız yatırım ö yle zannediyorum 15 katrilyona ulaştı. 2013 yılına kadar Güneydoğu ve Doğu Anadolu projesi kapsamında öyle zannediyorum ki bu rakam 25-30 katrilyona ulaşacaktır. Ve hedefimiz eğitimde, sağlıkta, enerji, yol, su, tarım bütün bu alanlarda istihdam yaratacak tüm alanlara ciddi yatırımları yapalım istiyoruz."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.