22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BAŞBAKAN İSTEDİ 5 YILDIZLI OTEL YAPTI

Van Valisi Münir Karaloğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın işadamlarına 'Memleketinize yatırım yapın' çağrısıyla 2 yıl önce doğup büyüdüğü topraklara yatırım yapan Coşkun Elik'e ait 5 yıldızlı otelin inşaatında incelemelerde bulundu

BAŞBAKAN İSTEDİ  5 YILDIZLI OTEL YAPTI

03 Nisan 2012 / 10:33

TURİZMİN SESİ


HABER MERKEZİ-Vali Münir Karaloğlu, Kazım Karabekir Caddesi üzerinde inşaatı devam eden Elit World Oteli'ne gidişinde işletmeci Coşkun Elik tarafından karşılandı. Görevlilerin verdiği bareti kafasına takan Karaloğlu, yetkililerle birlikte otelin lobisinden başlayarak Zemin, 1, 2, 7 ve 8'nci katları dolaştı. 230 odalı otelde 120 metre karelik kral dairesi, süit ve diğer odalar yer alıyor. Otelin 7'nci katında aynı anda 1.200 kişinin toplantı yapacağı ayrı ayrı salonlar mevcut. Son teknoloji kullanılarak iç dizaynı yapılan otelde yüzme havuzu, kar odası, fitness center, sauna, buhar banyosu, Türk hamamı ve güzellik salonları yer alıyor. Vali Karaloğlu, Van Kalesi ve göl manzaralı 500 metre karelik balo salonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

23 Ekim'de Van'da meydana gelen deprem dolayısıyla otel inşaatının tamamlanmadığını belirten Karaloğlu, yoğun bir çalışmanın devam ettiğin otelin Temmuz ayının ortalarında hizmete gireceğini söyledi. Bir şehrin kalitesinin şehirdeki müesseselerinin kalitesiyle eş orantılı olduğunu ifade eden Karaloğlu “Biz hep şunu söylüyoruz. Ne kadar kaliteli oteliniz, ne kadar kaliteli restoranınız, ne kadar kaliteli AVM'niz varsa şehrinizin kalitesi o kadar yukarıya çıkacaktır. Van, bu noktada Elit World Oteli ile inşallah bu otelcilikteki kalitesini belli bir seviyeye taşımış olacak” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ÇAĞRISIYLA GELDİ”
Elit World Oteli'nin işletmecisi Coşkun Elik'in Başbakan Erdoğan'ın çağrısı üzerine doğup büyüdüğü memleketine yatırım yaptığını anımsatan Karaloğlu “Ben otelin sahibi Coşkun Elik beye 'teşekkür' ediyorum. Kendisi Vanlı bir hemşerimiz. Kendisi doğduğu topraklara bu yatırımı yapıyor. Aslında otelciliği İstanbul'da yapıyor. Orada 5 yıldızlı oteli var ama Van'daki bu yatırımını Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla yapıyor. Coşkun bey, Sayın Başbakanımızın çağrısının ardından koşarak Van'a gelip kendi memleketinde böyle güzide bir tesisi yaptı. Ben ilin Valisi olarak son derece memnun oldum. Coşkun beye bu yatırımından dolayı çok 'teşekkür' ediyorum. İnşallah Elit World Oteli, Van'ın turizmine önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

Bir gazetecinin Van'ın, son zamanlarda depremle gündemde kaldığını, ancak turizmdeki altyapıyla birlikte bir canlanmanın olduğunu, yapılan 5 yıldızlı Elit World Oteli'nin buna bir katkısı olur mu? yönündeki soruya Vali Karaloğlu, şunları söyledi. “Tabi Van, depremden sonra deprem ile gündemde kaldı. Artık Van'ın tekrar eskiden olduğu gibi doğal güzellikleri ile tarihi mekânları ile kültürü ile kahvaltısı ile yeme kültürü ile ve insanın güzelliği ile gündemde olmasını arzu ediyoruz. Bu tesislerde bizim bu çabamıza katkı sağlayacak diye düşünüyorum” Bir başka gazetecinin otelin iç dizaynı hakkındaki sorusuna Vali Karaloğlu, “Van'da artık biz sadece insanların konakladığı değil de topyekûn gelip burada konferansların, kongrelerin yapıldığı eğlence mekanlarının olduğu Spa'sının (Sudan Gelen Sağlık) çok güçlü olduğu oteller yapılmasını arzu ediyoruz. Elit World, gerçekten o noktada hem çok geniş balo salonu ile hem bir kongre katıyla 7 -8 tane salonun olduğu bir kat dizayn edilmiş. Odaları gezme imkanımız oldu. Gerçekten memnun olduk. Otelin inşaatı bittikten sonra çok kaliteli bir işletme ortaya çıkacağına inanıyorum” dedi.

Elit World Oteli'nin işletmecisi Coşkun Elik, Vali Karaloğlu'nun ziyareti ve kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek ”Sayın Başbakanımızın otelcilerle yaptığı toplantıda işadamlarının kendi memleketinize 'yatırım yapın' çağrısını dikkate alarak, doğup büyüdüğümüz memleketimize yatırım yaptık. Bu yatırımla da kendi memleketimize bir ahde vefa olayını gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Bundan dolayı da mutluyuz. İşletmemiz Van halkına hayırlı olsun” diye konuştu. Vali Karaloğlu, daha sonra otelin çevre düzenlemesi ve dış cephesini de inceledikten sonra buradan ayrıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.