23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BAŞBAKAN’IN ÖDÜLÜNÜ BAKAN GÜNAY ALDI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay; Brezilya'da HABİTAT ve Refik Hariri Vakfı tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilen Anı Ödülü'nü aldı

BAŞBAKAN’IN ÖDÜLÜNÜ BAKAN GÜNAY ALDI

24 Mart 2010 / 17:44

TURİZMİN SESİ
HABİTAT ve Refik Hariri Vakfı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasındaki başarılarından ötürü Sayın Başbakan Erdoğan'a verilen Anı Ödülü'nü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay aldı. Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen ''Beşinci Dünya Şehircilik Forumu''nun dün yapılan açılışında gerçekleştirilen törende; Anı Ödülü'nü bir suikast sonucu öldürülen Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri'nin anısına eşi Nazek Hariri verdi.

'Liderlik, devlet adamlığı ve iyi yönetişim' konusunda önemli başarılar elde eden kişilere verilen Anı Ödülü'ne layık görülen Başbakan Erdoğan adına ödülü alan Günay, yaptığı teşekkür konuşmasında böyle anlamlı bir ödülün Sayın Başbakanımıza verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Hariri'nin Lübnan ve bölge barışına yaptığı katkılara dikkat çekti Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Brezilya Dışişleri Bakanı başta olmak üzere çok sayıda ülkenin devlet adamının hazır bulunduğu tören sonrasında Bakan Günay, Brezilya Turizm Bakanı Luiz Baretto Filho ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, son dönemde büyük ivme kazanan ikili ilişkilerin turizm boyutunun daha da güçlendirilmesi konusunda görüş birliği sağlandı. Ayrıca; iki ülke arasında 'Turizm Karma Komisyonu' oluşturulması ve ilk toplantının bu yıl Brezilya Turizm Bakanı'nın ülkemizi ziyareti sırasında gerçekleştirilmesi karlaştırıldı.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.