22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BAŞKAN MANAV’DAN AÇIKLAMA

Geçtiğimiz günlerde büyük başarılarla sona erdirdiğimiz 9. Kıtalar arası Gastronomi Festivali'nin hala yorgunluğu ve mutluluğu içindeyiz

BAŞKAN MANAV’DAN AÇIKLAMA

24 Şubat 2011 / 10:25

TURİZMİN SESİ


Ülkemiz içinde birçok firma, kişi ve kurumdan çok olumlu tepkiler aldık. Ülkemizde ilk defa WACS Başkanı'nı ağırlama şerefine sahip olduk. Ülkemizin en büyük gastronomi şenliğimize yaklaşık olarak 20.000 ziyaretçi konuk oldu ve gelen herkes mutlu ayrıldı. Ülkemiz dünyaca ünlü şefleri ağırlarken organizasyon Türk ve Dünya medyasında büyük yankı buldu. Ulusal medya organlarımız heyecanımızı paylaşarak bizlere yani Türk Şeflerine önemli ölçüde yer verdiler. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız başarılı organizasyonlar neticesinde bu yıl “KITALAR ARASI” ünvanı dünyada en yetkili gastronomi kurumu olan WACS tarafından verildi. Festival süresince yarışan dünyaca ünlü şeflerden türk öğrenci şeflerine kadar herkes uluslar arası standartlarda birbirleri ile mücadele ettiler. Bizler için öğrenci şeflerimiz de uluslar arası arenada yarışan usta şeflerimiz kadar önemliydi. Bu anlamda her yıl olduğu gibi onların varlığı ve mücadele ruhu bize olduğu kadar bütün sektör ve temsilcilerine ilham kaynağı olmuştur.

Bütün bu durumlar ortadayken can sıkıcı şeyler de yaşıyoruz. Sektörle ilgili bir yayın grubu festivalimiz için karalama kampanyasına başladı. Üstelik bunu yaparken haberciliğin bütün etik değerlerini de yıktılar. İmzasız bir yorum yazısı ile gelmedikleri görmedikleri bir organizasyon için insanların zihinlerini yıkamaya çalıştılar. Bu anlaşılmaz tavır neden oldu açıkçası bilemiyorum. Büyük bir organizasyonun içinde olamamak, içinde olanları ötekileştirmek kime ne yarar sağlar anlayabilmiş değilim. Türkiye'nin en önemli uluslar arası gastronomi etkinliğine en azından içinde bulundukları sektör itibari ile daha saygılı davranmaları gerekirdi. Kulaktan dolma bilgilerle organizasyonumuz ve federasyonumuz adına söyledikleri onca yanlış bilgiye itibar etmek elbette akıl işi değil. Elbette tarih ve ülkemiz doğruyu ve yanlışı ayırd edecektir. Bir yorum yazısı niteliğinde olan haberlerinde gerçeklik payı olsaydı mutlaka altına da atacak imzaları olurdu. Bir şeylerin değişmesi gerektiği fikrine gerçekten içtenlikle katılıyorum ama değişmesi gereken bu ötekileştirme zihniyetidir. İçi nifakla dolu zihinlerin Türk Gastronomi kültüründen uzak durmaları en temel doğrudur.

Yazdıkları “Aslında Türkiye yoktu” cümlesinde gizli olan Türkiye'de yıllardır yapılan en başarılı ve en büyük organizasyon etkisizleştirme içinde olanları ötekileştirme gayretinden başka bir şey olamaz. İmza atılmayan bir yazıda olanlar, kimin aklının kağıda dökülmüş halidir bunu da kamuoyunun yorumuna bırakıyorum. Değerli WACS Başkanımızın “Dünyanın hiçbir yerinde 315 öğrenci şefin içinde yer aldığı yarışma görmedim. Çok takdir ediyorum. 16 Yaşında burada yarışan her öğrenci şef 10 yıl sonra usta olacak. Bunu ülke olarak devam ettirdiğiniz sürece çok yakında dünyada ilk üçte olursunuz.” Sözlerini de kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Öğrencilerimize ve yarının usta şeflerine verdiğimiz değer her geçen yıl artacak. Bizler yıllardır zorlu mücadelesini verdiğimiz ülkemizin gastronomi kültürünü Türkiye'de ve dünyada büyütmeye devam edeceğiz. Durmadan ve yılmadan.

Bütün kötü niyetleri olanları ve onlara gazetecilik etiklerini hiçe sayarak destek olanları Türk Gastronomi Kültürü, Gastronomi Sektörü ve öğrencisinden usta şeflerimize kadar herkes unutmayacaktır. Tüm Aşçılar Federasyonu, temsil ettiğim dernekler, federasyon bünyesinde bulunun bütün çalışma arkadaşlarım ve şeflerimiz adına böyle bir duyuru yapmayı gerekli gördüm. Tüm ülke ve gastronomi kültürü temsilcilerine saygılarımı sunarım.


Y.Yalçın Manav
Tüm Aşçılar Federasyonu Başkanı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.