18 Mayıs 2024
  • İzmir23°C
  • İstanbul18°C
  • Antalya27°C
  • Ankara13°C

BATMAN, AVRUPALI TURİSTİN DİKKATİNİ ÇEKMEYE BAŞLADI

Batman, bereketli topraklarında  gizemli ve keyifli kültür turu sunuyor

Batman, Avrupalı turistin dikkatini çekmeye başladı

18 Ocak 2018 Perşembe 14:44

TURİZMİN SESİ


Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Batman’ın anlatacak çok hikayesi var. Batman, Tarihi ve Zengin Kültürel birikimiyle dikkat çekerken, antik yerleşim alanları ve bereketli topraklarıyla misafirleri tarafından her geçen gün daha fazla  ilgi görmektedir.Güneydoğu Anadolu illerinden biri olan Petrol kent  Batman’da Havaalanının merkeze birkaç km olması kentte kısa sürede ulaşım sağlamaktadır. Batman, Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nin içinden Dicle Nehri geçen ilidir. Son 20 yılda hızla gelişim gösteren Batman'da görülmesi gereken birçok tarihi ve doğal alan bulunuyor. Batman’da Kültür Turları Gezisinde  Mağaralar, Kiliseler, Manastırlar, Doğal güzellikler keşfederek Batman'ı daha fazla keşfetme isteği uyanıyor. Batman’da Turizmin gelişimiyle konaklama sektöründeki dolulukları ile öne çıkarken,  Kültür turları ile de roller değişmeye başlıyor. Batman Tarihi ve Kültürel zenginliği ile kenti ön planda tutarken Avrupalı turistin dikkatini çekmeye başladı. Uğruna şarkılar yazılan tek kemerli köprü, Artukoğulları tarafından 1147 yılında yapılmış. İnsan ve hayvan motifleri ile bezeli köprünün içinde insanların dinlenmesi için yapılmış odalar bulunuyor. Aynı zamanda şarkılara konu olmuş Malabadi Köprüsü bir başka adıyla Batman Köprüsü Batman’a mı Diyarbakır’a mı ait sorusu tatlı bir rekabet yaratıyor. Gezi rotası içinde, Kantar Köprüsü Kaya mağaraları, Tarihi Köprüleri, Dicle Nehri  kıyılarında yürüyüş rotaları, Mağara ve  Nehir yürüyüşleri, Hasankeyf Nehir yürüyüşleri, Hasankeyf Sevgi Vadisi Gezisi , Farklı Rotalarda Doğa Yürüyüşleri, Lezzetleri ile görülmeye değer bir şehirdir Batman.   

BATMAN, ŞİMDİ 5 YILDIZLI BİR OTELİ HAK EDİYOR 
Batman’da bulunan Üniversite de 15 bin civarında öğrenci bulunuyor. Genç nüfus ile dikkat çeken Batman Turizm alanlarındaki çalışmalarıyla da kentte turist çekmektedir. 5 yıldızlı zincir bir otel yapılması dolayısıyla Diyarbakır’da konaklama yerine, Batman’da konaklaması  ve sonrasında Hasankeyf, Midyat, Mardin, Siirt ve Veysel Karani ziyareti, çevrede bulunan 2 saatlik illeri gezip Batman’da konaklama ile şehrin gizemini çözebilirsiniz.  

batman-valisi-sn.-ahmet-deniz,-batman-universitesi-rektoru-prof.-dr.-aydin-durmus,-guneydogu-anadolu-bolgesi-turizm-ve-otel-isletmecileri-birligi-(gatob)-baskani-huseyin-aslan,batman,hasankeyf,turizm,gezi,seyahat,-kultur-turlari.jpg

BATMAN’A 5 YILDIZ KONGRE OTEL ZİNCİRİ İSTERİZ
Batman Valisi Sn. Ahmet DENİZ’e  Batman’ın 5 yıldızlı bir Otele ihtiyacı var mı ? diye sorduk. Bu sorumuza Sn. Ahmet DENİZ,  hemen önünde bulunan taze rakamlarla bize cevap verdi. Batman’da Konaklama %70  civarında, yerli ve yabancı turist sayısında da her geçen gün bir artış bulunuyor. Konaklama sektörde ise dolulukların yaz aylarında  %85 %90 civarında olduğunu söyledi. Batman güvenli bir şehir olmasıyla birlikte tarih Kültür açısından görülmesi gereken bir ilimizdir. Bu nedenle  kentin gizemli rotalarını görmek için turist akınına uğramaktadır. Her geçen gün gelen yerli yabancı turistler kentimizden memnuniyetle ayrılmaktadırlar. Son zamanlarda Acentelerle yapmış olduğumuz toplantılar sonrasında istişarelerde bulunduk.

BATMAN’I GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZI YAPACAĞIZ
Batman Turizmde hak ettiği yere gelecektir. Fuarlara katılım ile  ilimizin  Tarihi ve Kültürel değerlerini  lezzetlerini tanıtıyoruz.  Batman huzur kentidir. Buraya gelen yerli ve yabancı turistler bizlerin misafirleridir. Kendileri için gerekli her türlü imkan sağlanmıştır. İlimizin kalkınması için gece gündüz çalışmaktayız.  Bu nedenle Batman 5 yıldızlı bir marka zincir otelini hak ediyor. Batman’da turizm yatırımı yapan kazanır. Batman’ın geleceği parlaktır. Batman’a yatırım olarak ne yaparsanız Batman size fazlasıyla geri verir. O nedenle kim burada yatırım yaparsa kazanacak dedi.

TURİZMDE ARTIK “BATMAN” VAR
Batman Turizmi için, Turizmin her katmanında bulunan kişiler, kalkınmayı kendine bir görev olarak benimsemiştir. Herkes kendi işine sahip çıktığında en iyi şekilde yaptığında, fazla bir şeye gerek kalmayacaktır. Gece geç saatlere kadar Batman sokaklarında gönül rahatlığıyla gezebilirsiniz. Alışveriş yapabilir gezebilir AVM’lerde sinemalarda gönlü ferah eğlenebilirsiniz dedi. https://www.youtube.com/watch?v=Wwka5vqadfY

 

batman-valisi-sn.-ahmet-deniz,-batman-universitesi-rektoru-prof.-dr.-aydin-durmus,-guneydogu-anadolu-bolgesi-turizm-ve-otel-isletmecileri-birligi-(gatob)-baskani-huseyin-aslan,batman,hasankeyf,turizm,gezi,seyahat,-kultur-turlari-001.jpgBatman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ ise 15 bin civarında öğrencimiz var. Üniversiteler kuruldukları kentlerin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısı üzerinde önemli etkilere sahiptirler. Özellikle, üniversite öğrencilerinin yapmış oldukları harcamalar kent ekonomisine canlılık kazandıran önemli bir harcama grubunu oluşturur. Batman Üniversitesi Merkez yerleşkesi de Batman’nın merkezinde kalbinde yer almaktadır. 

BATMAN’I ÇOK ŞANSLI BİR İL OLARAK GÖRÜYORUM
Öncelikli olarak Havalimanın olması,  Konaklama sisteminin kusursuz çalışması,  yerel halkın ve esnafın gelen yerli yabancı turistte en iyi hizmeti sunması, Tarihi ve Kültürel açıdan zenginliği ile Turizmin canlanması için geçerli bir çok sebebi var.  Batman Üniversitesinde 4 yıllık Turizm Meslek Okulumuz var. Mühendislik Turizm ve Arkeoloji ağırlıklı öğrenim veriyoruz. 2 yıllık Turizm Meslek Yüksek Okulu kuruyoruz. Bununla ilgili  YÖK’e dosyamızı sunduk. Hasankeyf Ilısu barajından dolayı sular altında kalacak olmasıyla, DSİ’nin katkılarıyla bize  bir yüksek okul ve modern uygulama otelini hayata geçirme imkanı sunmuştur. Batman’a gelen misafirlerimizi orada ağırlayacağız.  Yeni Hasankeyf sular altında kalmasıyla birlikte  çevresi güzelleşip baraj gölü oluşacak. Tarihi eserlerin bir bölümü göl içinde kalacak taşınan esereler için arkeopark alanı oluşturulacak. Batman Üniversitesi olarak Batman’ın kültür envanterini çıkardık. Taş taş üstünde ne varsa her bir tarihi eseri kayıt altına aldık, gördük ki çok eski geçmiş bir tarihi var. Geçmişte bilim adamları burada yetişmiş. Dünyada teknoloji yokken o zaman ki teknolojiyi getiren bilim adamları buraya teknoloji getirmişler. Kayaların üzerinden su havuzlarıyla taşıma sistemini yapmışlar.

BATMAN HER ŞEYİ HAK EDİYOR
Batman Mezopotamya Ovasının başlangıcıdır. Batman çayının suladığı aynı zamanda Dicle’nin suladığı verimli topraklarda bulunan bir ilimiz. Aynı zaman da petrol sahalarımız bulunuyor. Batı Raman Dağlarının eteklerinde  yıllar öncesinde bir okyanus olduğu ve  bazı kazılarda da deniz kabuklarına rastlandı. Bizim petrolümüzün yoğunluğu fazla olması sebebiyle emme basma yöntemiyle Atbaşlarıyla pompalama zor oluyor. O yüzden Siirt’ten karbondioksit gazı basarak buradan petrol çıkıyor. Bu bölgede petrol çıkıp sanayi gelişince Batman göç almaya başladı. Batman’a gelen göçmenler kültürleriyle gelmesiyle burada kültür zenginliği oluştu. 500 bin nüfusa doğru giden bir modern şehir haline geldi. Tabi ki çok yıldızlı otelleri Batman hak ediyor. Tarihi bir alan, gezilecek görülecek yerleri çok fazla aynı zamanda da çok büyük bir de ihtiyaç. Batman sınıra 200 km uzaklıkta olması oradan Batman’a tedavi için gelen saç ekimi  ve diş tedavisi için gelen çok fazla turist var. Batman’da özel hastanelerin fazla olmasıyla sağlık turizmi de burada çok fazla. Bu nedenle burada modern otellere ihtiyacımız var. Batman’a 200- 250 odalı Kongre Salonu ve Spa merkezi olan 5 yıldızlı bir Otel Batman’da olması hem bize hem de otel için büyük bir kazanç olacaktır. Suriye’den Kuzey Irak’tan buraya hastalar geliyor. Batman bölgenin parlayan yıldızıdır herkesi Batman’a bekleriz dedi. https://www.youtube.com/watch?v=UDPKq_IrnA0

 

batman-valisi-sn.-ahmet-deniz,-batman-universitesi-rektoru-prof.-dr.-aydin-durmus,-guneydogu-anadolu-bolgesi-turizm-ve-otel-isletmecileri-birligi-(gatob)-baskani-huseyin-aslan,batman,hasankeyf,turizm,gezi,seyahat,-kultur-turlari-002.jpgGüneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GATOB) Başkanı Hüseyin ASLAN, Batman'da saygın ve seçilmiş Konaklama sektörüyle birliği beraberliği sağlayarak sabit fiyat garantisiyle birbirleriyle rekabet ortamını kaldırarak hizmette rekabeti başlatmıştır. Bu nedenle Batman'da konaklama sektörü en üst seviyede hizmet garantisiyle müşteri memnuniyeti sağlamaktadır. Batman'da Konaklama sektörü fiyat ile değil hizmet ile yarışma içindedir dedi.  Batman İli içinde hizmet veren GATOB'a  üye otellerin ismi ve telefonları aşağıdadır. 

REAL KONAK HOTEL 
Merkez / Batman
Şehir Merkezinde yer alan Real Konak Hotel, hava alanına 4 km. mesafededir. Batmanpark AWM karşısındadır.Alışveriş merkezlerinin yanıbaşındadır. Batmanın en merkezi noktasında bulunan otel, Batman'ın tek 4 Yıldızlı otelidir. Hizmet ve konaklama konforu ise en üst seğmentte yer almaktadır. Real Konak Otelde konaklayanların bir sonraki konaklama için tercih ettiği bir otel olarak anketlere yansımaktadır.
Adres: Gap Mahallesi, 2519. Sk. 72070 Batman Merkez/Batman
Telefon: (0488) 214 00 08

THE ANCIENT MESOPOTAMIA 
Merkez / Batman 
Batmanın en merkezi noktasında bulunan otel, adından da anlaşılacağı gibi Mezopotamya misafirperverliğini en iyi şekilde yansıtmak üzere tasarlanmış ve konuklarını ağırlamaktadır.
Tel: 0 488 212 24 34

HOTEL İZGİ TURHAN 
Şehir merkezinde oluşu ile yürüme mesafesinde birçok kafe ve restoran bulunmaktadır.
Tel: (0488) 214 55 02

BOZOOĞULLARI HOTEL 
Merkez / Batman
7/24 açık kafe,restoran ve alışveriş merkezlerin bulunduğu Turgut Özal Bulvarının tam göbeğinde yer almaktadır.
Tel: (0488) 215 04 44

GRAND HASANKEYF HOTEL
Merkez / Batman
Batman Hava Alanına 8 kmuzaklıkta olan otel şehrin merkezinde yer almaktadır
Tel: 0 (488) 212 45 66
 
MESA HOTEL
Merkez / Batman 
Şehir merkezinde yer alan Mesa Hotel Batman Havalanı, Alışveriş Merkezleri ve Otogar gibi bir çok önemli noktaya bir kaç dakikalık mesafede yer almaktadır.
Tel: (0488) 213 36 39

BATO TERMAL OTEL
Merkez / Kozluk / Batman
Batman şehir merkezine arabayla 50 dakika mesafededir.Batman Havalimanı'na ise 40 km mesafede bulunan Bato Termal Hotel, antik Hasankeyf kentine 70 km uzaklıktadır.
Tel: 0488 426 60 41-42

BÜYÜK GEÇİT OTELİ
Merkez / Batman facility star
Batman merkezinde olup tarihi kent Hasankeyf'e 30 km ve Malabadi Köprüsüne 29 km'dir.
Tel : (0488) 213 37 71

ATLIHAN PARK HOTEL
Merkez / Batman 
2016 yılında Batman şehir merkezinde hizmet vermeye başlayan Atlıhan Park Hotel şehrin merkezinde konuklarını ağırlıyor 
Tel : 0488 214 4425

ALTINBAŞAK HOTEL
Batman, Şehir merkezi 1,2 km uzaklıkta konuklarını ağırlamaktadır.
Tel:(0488) 213 91 53

GAP HOTEL BATMAN
Batman Merkezde alışveriş mekanlarına yakın konumuyla hizmet veriyor

YILDIZ KAPLICA HOTEL
Yıldız Termal Kaplıca Hotel, bulunduğu coğrafyanın doğasının en cömert hediyelerinden biri olan termal suyu, tesis bünyesindeki tüm odalara ve aktivitelere kadar ulaştırılarak, misafirlerinin konaklamaları boyunca maksimum fayda ve keyfi elde etmelerini sağlıyor. 
Tel: 0488 426 60 50


 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.