22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BAYK KIŞ TROFESİ BODRUM’DA BAŞLIYOR

B.A.Y.K (Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü) ve Milta Bodrum Marina tarafından gerçekleştirilen Bayk Kış Trofesi Bodrum'da başlıyor

BAYK KIŞ TROFESİ BODRUM’DA BAŞLIYOR

14 Ocak 2010 / 11:54

TURİZMİN SESİ-ATİLLA GÜVENÇ


Yelkencilerin dört gözle beklediği 2002 yılından beri Bodrum'da kışın B.A.Y.K (Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü) ve Milta Bodrum Marina tarafından gerçekleştirilen Bayk Kış Trofesi Bodrum'da başlıyor.Bodrum'lu yelkencilerin dışında İstanbul,İzmir ve özellikle Ankara'lı yelkenciler bu trofeye geride bıraktığımız günlerde çok sıkı çalışarak hazırlandılar.Yarış günleri Bodrum'a ulaşan yelkenciler kupaları Bodrum'lulara bırakmayacaklarını belirtiyorlar.

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenenTürkiye'nin en uzun soluklu Kış Yelken Trofesi 16-17 Ocak 2010 tarihlerinde star alacak. Yelkenciler Ocak - Mayıs aylarını kapsayan dönemde, toplam 7 ayaktan ve 14 yarış gününden oluşan trofeye katılan tekneler,IRC sınıflarında yarışacaklar.Kış trofesi 30 Mayıs'ta düzenlenecek Ödül Töreni'ni ile sona erecek. Zorlu olduğu kadar heyecanlı geçecek olan trofe,16 Ocak günü start alacak . 2010 BAYK Kış Trofesi'nin açılış kokteyli, 15 Ocak akşamı Bodrun Marina Yacht Club'te düzenlenecek. Ilginin her sene arttığı BAYK Kış Trofesi'ne bu sene de 50 civarı teknenin katılımı bekleniyor. Birbirinden iddialı takımlar yarış hazırlıklarına şimdiden başlamış durumdalar; Kış Trofesine hazırlıklar ;yelkenlerin ve tekne donanımlarının yenilenip, ekiplerin oluşturulmasıyla başlandı ve antremanlar start almış durumda.

Ankara'lı yelkencilerin tüm yıl, Istanbul ve Izmir'li yelkencilerin ise özellikle kış aylarında büyük ilgi gösterdiği Bodrum yarışları artık Türkiye sınırlarını aşarak yabancı yelkencilerin de ilgisini çekmeye başladı.
Bodrumlu olan ve Bodrum'u sonradan seçerek sürekli mesken edinen yelkencilerden oluşan yerel filo ise misafirlerini bir kere daha ağırlama hazırlıklarında.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.