22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BAYRAM TATİLİNDE TERCİH İSTANBUL OLDU

Seyahat arama sitesi momondo, arama verilerine göre Türkler’in bayram tatilinde ilk tercihinin İstanbul olduğunu, İstanbul’u Moskova ve Antalya‘nın takip ettiğini duyurdu

BAYRAM TATİLİNDE TERCİH İSTANBUL OLDU

11 Ekim 2014 / 16:28

TURİZMİN SESİ

Seyahat arama sitesi momondo , Kurban Bayramı tatili öncesi Türkler’in arama sonuçlarına dayanarak tercihlerini  paylaştı.

Bayram tatili kısa olunca tercih yurt içi oldu 

momondo seyahat arama ve kıyaslama sitesi verilerine göre uçak bileti aranan ilk 10 şehrin yarısı yurt içinden olurken, diğer yarısı ise yurt dışından oldu. Yurtiçinde bilet aranan şehirler arasında İstanbul, Antalya, İzmir, Adana ve Ankara yer alırken; yurt dışında ise Moskova’dan sonra Kopenhag, Londra, Amsterdam ve Düsseldorf geliyor. 

Araştırmayla ilgili olarak momondo Türkiye Müdürü Orkun Eti; " momondo olarak kullanıcılarımızın aramalarından yola çıkarak bu araştırmaları düzenli olarak yapıyoruz. Bu şekilde seyahat ve tatil trendlerini yakından takip edebiliyoruz. Bu sene Kurban Bayramı öncesini kapsayan belli bir dönemde Türk ziyaretçilerin uçak bileti aramalarını analiz ettik. Araştırmamız bize; bu sene Kurban Bayramı tatilinin kısa olması nedeniyle, Türk seyahat severlerin tercihlerinin yurt içinden yana olduğunu gösterdi. Türkler’in hala sıcak havalara özlem duyduğunu ve Antalya, İzmir gibi sıcak illere baktıklarını gördük. Bunun yanı sıra vizesiz seyahat edilen Moskova en çok tercih edilen şehir olarak dikkat çekiyor“ dedi.  
                      
 İstanbullu yurtiçi uçuşlarında güneye baktı
momondo verilerine göre İstanbullu seyahatseverler tüm dünya üzerinde 901 farklı noktaya uçak bileti aradı. Araştırmaya göre İstanbullu’ların bayramda uçak bileti aradığı 1 numaralı destinasyon Antalya olarak belirlendi. Antalya’yı takip eden İzmir, en çok uçak bileti aranan ikinci şehir oldu. Yurtiçi ve yurtdışı uçuş arama sayılarında  İlk 10 şehir arasında 7. sırada Adana yer aldı. Böylece İstanbullular’ın tercihlerini çoğunlukla güney şehirlerinden yana kullandığı belirlendi.  İstanbullu’ların uçak bileti aradığı ilk 10 şehirde, New York kıtalararası tek şehir olarak dikkat çekiyor. 
 
Atatürk Havaalanı İstanbullu‘nun Tercihi
İstanbul’dan yapılan uçuş aramalarında Atatürk Havaalanın Sabiha Gökçen’den daha popüler olduğu görüldü. Yine momondo’nun verilerine göre uçuş aramalarında Atatürk Havaalanı Sabiha Gökçen’e oranla 5 kat daha fazla arandı. 
 
Türkiye’den uçuş araması yapılan ilk 10 şehir ise sırasıyla aşağıdaki gibi belirlendi:
1. İstanbul
5. Kopenhag
6. Londra
8. Amsterdam
10. Düsseldorf
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.