22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BAYRAMDA TATİLCİLER NEREDEYDİ?

Bayram tatilini yıllık izinlerini de kullanarak uzatan tatilciler, özellikle yurtdışı turlarına yoğun ilgi gösterdiler

BAYRAMDA TATİLCİLER NEREDEYDİ?

03 Kasım 2012 / 12:13

TURİZMİN SESİ


Tatilsepeti.com, satış verilerinden yola çıkarak bayramda yurtdışında nerelere gidildiğine dair ilgi çekici sonuçlara ulaştı. Verilere göre, İstanbul’da oturan ve bayrama denk gelen dönemde yurtdışına tatile giden kişilerin çoğunluğu Paris’i, Ankara’dakilerin büyük kısmı Viyana’yı, İzmir’dekilerin çoğunluğu ise Roma’yı tercih etti. Verilerde Türkiye geneline bakıldığında ise, bayrama denk gelen dönemde yurtdışı tatili için en çok tercih edilen destinasyonların Paris, Amsterdam, New York, Roma ve Londra olduğu görüldü.Bu bayram yurtdışı tur satışlarında patlama yaşandı. Bayram tatilini yıllık izinlerini de kullanarak uzatan tatilciler, özellikle Paris, Amsterdam, New York, Roma ve Londra gibi destinasyonlara yoğun ilgi gösterdiler. Romantik bir tatil arayışında olanların ilk tercihlerinden biri olan Paris, bu dönemin favori tatil destinasyonlarından oldu.

İstanbul bayramda Paris, Londra ve Amsterdam’a taşındı
Tatilsepeti.com aracılığıyla bayramda yurtdışına tatile giden kişilerden İstanbul’da oturanların çoğunluğu Paris, Londra ve Amsterdam’ı tercih etti. Tatilsepeti.com’un araştırmasına göre, Paris’i en çok yeni evli çiftlerin, Amsterdam’ı ise çoğunlukla 24-35 yaş grubunda olan gençlerin tercih ettiği ifade edildi. Londra’yı ise 28-45 yaş aralığındaki, çalışan, beyaz yakalı kesimin tercih ettiği belirtildi.

Ankara’dakilerin çoğunluğu bayramda Viyana, Brüksel ve Toronto’daydı
Tatilsepeti.com ile bayramda yurtdışına giden kişilere bakıldığında Ankara’da oturanların çoğunluğunun tercih ettiği ilk üç destinasyonun ise Viyana, Brüksel ve Toronto olduğu görüldü. Tatilsepeti.com’un araştırmasında, bu destinasyonların tercih edilmesinde çoğunlukla kültürel ve sanatsal aktivitelerin rol oynadığı belirtildi.

İzmirlilerin çoğunluğu bayramda Roma, Lyon ve Münih’i tercih etti
Tatilsepeti.com’un verilerine göre, İzmir’de oturan ve bayramda yurtdışına tatile giden kişilerin çoğunluğu Roma, Lyon ve Münih’i tercih etti. Tatilsepeti.com’un araştırmasına göre, bu tatiller ağırlıklı olarak 3 gece 4 günlük konaklamalar şeklinde gerçekleşti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.