23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BAZI ÖNLEMLER ALMAMIZ LAZIM

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin, krize rağmen turizm sektöründe iyi durumda olduğunu belirterek, "Ama sektörü destekleyecek bazı önlemler almamız gerekiyor" dedi.

BAZI ÖNLEMLER ALMAMIZ LAZIM

19 Temmuz 2009 / 11:31

TURİZMİN SESİ
Günay, Balıkesir'in Erdek ilçesinde bulunun Kyzikos Antik Kenti'nde sürdürülen kazı çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.
Yetkililerin, ''Ödeneğin çoğu personel giderlerine, vergilere gidiyor. O yüzden sıkıntı çekiyoruz'' sözü üzerine Günay, ''Maliye Bakanlığı imkanını bulsa ceketimizi alacak. Kültür varlıklarından elde ettiğimiz gelirin yüzde 15'ini her ay peşin Maliye Bakanlığına ödüyoruz. Biz kültür varlıklarını ayağa kaldırmaya çalışıyoruz'' dedi.

TURİZM SEKTÖRÜ İÇİN HAFTAYA TOPLANTI

Türk turizminin krize rağmen geçen yıl 20 milyar doların üzerinde gelir elde ettiğini vurgulayan Günay, şöyle konuştu: ''Akdeniz bölgesindeki ülkeler arasında krize rağmen iyi durumdayız. Ama sektörü destekleyecek bazı önlemler almamız gerekiyor. İki gün önce Maliye Bakanlığı birinci sınıf lokantalarda KDV'yi yükselten bir düzenleme yaptı ne yazık ki. Salı gününden itibaren turizmci arkadaşlarla toplantı halindeyiz. Gelecek çarşamba günü bütün bakanlarla ekonomi ve turizm kurulu koordinasyon toplantısı yapacağız. Burada bir kaç beklentimiz olacak.''
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.