22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BELEDİYELER FESTİVALLER İÇİN TOPLANDI

Merkezi İstanbul'da bulunan Uluslar arası Festivaller Derneği'nin Toplantısı ve Olağan Genel Kurulu 26 Mart 2011 Cumartesi günü Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi

BELEDİYELER FESTİVALLER İÇİN TOPLANDI

28 Mart 2011 / 02:15

TURİZMİN SESİ


Uluslar arası Festivaller Derneği Başkanı ve Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atilla İpek, CIOFF (Dünya Folklor Festivalleri Derneği) Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muammer Arslan,KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun kızı KKTC Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ile dernek üyesi 27 festival temsilcisi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından katılımcılar kendilerini tanıttılar. Daha sonra toplantının açış konuşmasını yapan İpek, dernek olarak 6 ayda bir üye belediyelerin organizasyonu ile toplandıklarını belirterek “Mart ayı toplantımızı da Küçükçekmece Belediyesi'nin organizasyonu ile gerçekleştiriyoruz. Bugün ayrıca derneğimizin genel kurulunu da gerçekleştireceğiz.2007 yılında 7 gönüllü arkadaşımızın girişimi ile başlayan bu oluşum bugün büyük bir ivme kazandı. Artık salonlara sığmıyoruz. Yaklaşık dört yıldan bu yana önemli mesafeler kat ettik. Yeni arkadaşlarımızın ve festivallerimizin aramıza katılmasıyla büyüyoruz. Derneğimizin amacı Türkiye'de Uluslar arası boyutta festival gerçekleştiren tüm festivalleri derneğimizin çatısı altında toplamaktır.

Bence bu festivalleri organize eden bu masa etrafındaki tüm arkadaşlarım ülkemizin ve bölgelerimizin tanıtılması konusunda büyük bir kültür görevini yerine getirmektedirler. Bu anlamda festivaller ülkemizin tanıtımına büyük ivme katmaktadır.Hükümetimizin de bu görevi yerine getiren derneğimize ilerleyen günlerde daha büyük destekler vermesini bekliyoruz. Bu konuda gerekli çalışmalarımızı da yürütmek durumundayız. Ben toplantıya katılan tüm arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyor ve başarılı bir toplantı geçmesini diliyorum.Ayrıca bize bugün ev sahipliği yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı sayın Aziz Yeniay'a da teşekkür ediyorum” dedi.

İpek'in konuşmasının ardından toplantıya katılan temsilciler 2011 yılında gerçekleşecek olan festivalleri ile ilgili bilgiler verdiler. Keşan Belediyesi adına toplantıya katılan Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir'de, Keşan 9.Kültür ve Turizm Festivali'nin 18-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirterek festivallerine bu yıl Meksika, Venezuella, Senegal,KKTC,Gürcistan ve Slovenya ülkeleri ekiplerin olmak üzere 6 ekibin katılacağını belirtti.

Öğle yemeğinin ardından saat 14.30'da devam eden ve Küçükçekmece Belediye BaşkanıAziz Yeniay'ın da katıldığı toplantıda Küçükçekmece Belediyesi'nin Göl Festivali ile ilgili tanıtım CD'sinin sunumu gerçekleştirildi. Sunumun ardından konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, öncelikle tüm katılımcılara “hoş geldiniz” dedikten sonra şunları söyledi “Bugün burada böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl 6.Göl Festivalini gerçekleştireceğiz. Bu yılki festivalimize10 ülke katılacak. Festivalimizi artık göl kenarından sınırlı kalmayıp, ilçe merkezine de taşımayı hedeflemekteyiz. Ülkelerin birbirini tanıması anlamında ve kültürlerin kaynaşmasında festivaller çok büyük önem taşımaktadır. Festivallerde birbirimize gönlümüzü açıyoruz. Festivaller şehirlerimizin ve ülkemizin tanıtılmasında büyük önem taşımaktadır. Belediyenin görevleri arasında sadece yol Kanalizasyon yapmak ve çöp toplamak değildir. Bunun yanı sıra sosyal ve kültürel boyutu da çok önemlidir. Biz buna çok büyük önem vermekteyiz. İlçemizde ayda 100'e yakın kültürel program vardır. Küçükçekmece Belediyesi olarak Halkalı'da 40-50 bin kişilik bir Arena İnşa ediyoruz. Burası tamamlandığında çeşitli organizasyonlarımızı burada gerçekleştireceğiz. Kent merkezinde de çeşitli alanlar yaratacağız. Yol yaptınız ,park yaptınız, altyapı hizmeti yaptınız halk bunu saymıyor. Ama kültürel çalışmalar halkımız tarafından hiçbir zaman unutulmuyor” şeklinde konuştu.

Yeniay'ın konuşmasının ardından toplantıya katılanlar tarafından Yeniay'a hediye takdimi ve Yeniay'ın da konuklara hediye takdimi gerçekleşti.
Hediye takdiminin ardından derneğin genel kurul toplantısına geçildi.
Divan başkanlığına Muammer Arslan Katip Üyeliklere de Ömer Cinel (Giresun Belediye Başkan Yardımcısı), Semih Usun (Yeşilköy Halk Dansları) seçildiler. DerneğinYönetim ve Hesap Kurulu Raporunu Enver Tuksal ve Denetim Kurulu Raporunu da Fatma Sabri (KKTC Lefkoşa Belediyesi Meclis Üyesi) okudu. Raporlar üzerinde söz alan çıkmayınca yönetim ve denetim kurulu yapılan oylamada oybirliği ile ibra edildi.
Daha sonra seçimlere geçildi.Seçimlerde söz alan Büyükçekmece Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hasan Akkuş, bu seçimde de dernek başkanı Atilla İpek'in tekrar aday olması konusunda bir öneri de bulundu. Yapılan oylamada Dernek Başkanlığı'na Atilla İpek yeniden seçilirken yönetim,denetim,onur ve danışma kurulu da şöyle oluştu:

YÖNETİM KURULU;
Başkan :Atilla İpek (Pendik belediye Başkan Yardımcısı)
Üyeler: Ömer Cinel (Giresun Belediye Başkan Yardımcısı), Ayşegül Arslan Aydın (Keşan Belediye Başkan Yardımcısı),Nazan Karagözoğlu (Büyükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü), Özlem Kadirağa (KKTC İskele Belediyesi Sanat Yönetmeni)

DENETİM KURULU ;
Enver Tuksal (Pendik Belediyesi Festivali), Fatma Sabri(KKTC Lefkoşa Belediye MeclisÜyesi),Erdoğan Demir (Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu)

ONUR KURULU ;
Savaş Tuğsavul (CIOFF Türkiye Başkanı,Muammer Arslan (CIOFF Türkiye Genel Sekreteri), Deniz Semerci (Denizli Belediyesi-PAHOY)

DANIŞMA KURULU;
Gencay Eroğlu (KKTC Gençlik Dairesi Müdürü),Hasan Akkuş (Büyükçekmece Belediyesi Özel Kalme Müdürü),Hüseyin Çalışkan (Yalova TUFAG),Musa Turhan (Karşıyaka belediyesi),Cemali Özsoy(Taşköprü Belediyesi),Tanju Üstün (Yalova TUFAG), Serdar Özalkak (Pendik PEFHEM)

Seçimlerin ardından bir konuşma yapan Atilla İpek, bu görevi yeniden kendisine uygun gören dernek üyelerine teşekkür ederek, “Bundan sonra göreve gelen yeni arkadaşlarımızla hep birlikte derneğimiz daha ileri götürmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Toplantı derneğin bundan sonraki toplantısının 30 Eylül-1-2 Ekim 2011 tarihlerinde Giresun'da yapılması konusunda karar alınmasının ardından sona erdi. Toplantıya Keşan Belediyesi'ni temsilen Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Arslan Aydın ile Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir katıldılar.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.